Färsbiffar med en krämig sås och en syrlig rödkålssallad blev en perfekt kombo. Tillsätt 5 dl kokosmjölk (Santa Maria extra creamy), kycklingfond, tahini, lite soya, salt och peppar
Smaksätt den och tillsätt persilja och gärna litet soya. DAGENS RECEPT 15-02-14FÄRSBIFFAR MED PURJOLÖKSSÅSGoda, lättlagade färsbiffar tröttnar man aldrig på. 2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl2 dl buljong2 dl kaffegrädde1 finstrimlad purjolökev svartpeppar2 msk finhackad persiljaev litet soyaBlanda färsen med salt och peppar, tillsätt ägg och potatismjöl och arbeta färsen lätt
"Städa" ur stekpannan med mer fond, soya, tomatpuré och gräddmjölk så har du en god sås på köpet. Blanda i hop alla ingredienser utom köttfärsen till en fin röra
Servera med grillad kyckling, färsbiffar eller en god korv (om det nu finns någon sådan). Servera med grillad kyckling, färsbiffar eller en god korv (om det nu finns någon sådan)
Blanda de färdigstekta biffarna med skyn och häll på 3 dl grädde samt 1 msk eller mer av mald grönpeppar och lite soya, fond och låt sjuda i ca 10 minuter
I dag så blev det fyllda färsbiffar med en stor kikärtssallad till. Häll på soya och vatten eller grädde mot slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut
Färsbiffar* och potatis med pressgurka** och lingonsylt. * Blanda 800 g nötfärs med två ägg, kalvfond, soya och valfria kryddor. 800 g nötfärs med två ägg, kalvfond, soya och valfria kryddor
Blanda samman grädde och soya och slå detta över biffen som sedan får eftersteka i såsen. Blanda samman grädde och soya och slå detta över biffen som sedan får eftersteka i såsen