Ingredienser Portioner. 4 Mos 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 2 krm peppar ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 1 msk senap (gärna dijonsenap) 1/2 msk olja Sås 250 g kastanjechampinjoner 1 rödlök 1/2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1/2 kruka timjan Till servering 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Blanda samman färsen i en skål med potatismjölet. Servera då gärna svampsås till biffarna. Lägg en klick kryddsmör på varje biff, vik ihop dem och forma dem till jämna, runda färsbiffar
Arbeta färsen med saltet. Späd färsen med blandningen. Smaka av med grädde, soja och eventuellt lite buljong beroende på sältan - olika soppfabrikat har olika sälta
Till det tänker jag servera färsbiffarmed viltsmak, pressad potatis och lingon. Efter en och en halv timme tog jag de blötlagda svamparna, smörfräste och hällde i grytan så att de fick puttra med köttet
Späd med grädde och kör till en jämn smet. Häll på såsen och smaka av med peppar och salt. Pressa potatisen och servera biffarna med potatis, sås och lite grönsaker