Krydda med grönpeppar, smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis och rivna morötter. Ingredienser för 4 personer500 g blandfärs1 dl havregryn4 tsk potatismjöl1 dl mjölk2 msk kalvfond1 liten gul lök1 ägg1 tsk salt2-3 krm mald svartpepparGrönpepparsås1 liten gul lök1 dl vatten4-5 dl matlagningsgrädde2 msk kalvfond½ msk krossad grönpepparSaltSvartpeppar, maldMaizenaGör så härBlanda havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg i en bunke. Forma färsen till biffarStek dom i smör på medelvärme, ca 3-5 minuter på var sida
Själva färsbiffarna. Doften är massivt fruktig med toner av maraschinokörsbär, choklad, örter och fat. Smaken är ganska fyllig med unga tanniner, tjock frukt och lång, balanserad eftersmak med inslag av mörka bär, mineral och kryddor
Såsen blev en variant på grönpepparsås. Färsbiffarmed hasselbackspotatis och trattkantareller. Den här gången fick svampen ackompanjera färsbiffar och hasselbackspotatis
Färsbiffarmedgrönpepparsås men inte med klyftpotatis, då inköpsavdelningen (jag. Kvällens middag fick stå för det peppriga idag då sonen ”tjatat” om kött medgrönpepparsås