Färsbiffar med grönpepparsås recept

Färsbiffar med grönpepparsås

Färsbiffar med grönpepparsås

Servera färsbiffarnamed kokt potatis, grönpepparsås och råkostsallad. Forma med vattensköljda händer färsen till biffar och lägg dem på ett smörpapper
Färsbiffar i grönpepparsås

Färsbiffar i grönpepparsås

Krydda med grönpeppar, smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis och rivna morötter. Ingredienser för 4 personer500 g blandfärs1 dl havregryn4 tsk potatismjöl1 dl mjölk2 msk kalvfond1 liten gul lök1 ägg1 tsk salt2-3 krm mald svartpepparGrönpepparsås1 liten gul lök1 dl vatten4-5 dl matlagningsgrädde2 msk kalvfond½ msk krossad grönpepparSaltSvartpeppar, maldMaizenaGör så härBlanda havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg i en bunke. Forma färsen till biffarStek dom i smör på medelvärme, ca 3-5 minuter på var sida
Grönpepparsås

Grönpepparsås

God sås till kött och färsbiffar. Blir såsen för tjock späd med mjölk. Grönpepparsås. 1 1/2 tsk krossad torkad grönpeppar
Färsbiffar med grönpeppar

Färsbiffar med grönpeppar

5 msk grönpeppar finhackad 1 st ägg smör till stekning Grönpepparsås 1 dl vatten 1 st buljongtärning 2 msk grönpeppar (hel) 1 tsk senap gärna fransk 1 tsk kinesisk soja 2 dl vispgrädde Tillbehör potatis kokt sallad

Dra dit pepparn växer

Färsbiffarmedgrönpepparsås men inte med klyftpotatis, då inköpsavdelningen (jag. Kvällens middag fick stå för det peppriga idag då sonen ”tjatat” om kött medgrönpepparsås

Färsbiffar med grönpepparsås

Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Grönpepparsås. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt

Färsbiffar med grönpepparsås

 Servera färsbiffarnamed kokt potatis, grönpepparsås och råkostsallad. Forma med vattensköljda händer färsen till biffar och lägg dem på ett smörpapper

Grönpepparsås med konjak

Fräs den mjuk i stekfett, tillsätt grönpepparen och låt den fräsa med någon minut. Späd med grädde och låt såsen koka ihop lite