4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong och lök, täckt av tomater och ost. Löken som puttrar bredvid blir supergod att äta med biffen tillsammans med täcket av ostgratinerade tomater
Skala den gula löken och riv på rivjärnet. 400 gram nötfärs3 ägg(1 dl grädde)1-2 kokta kalla potatisar1-2 inlagda rödbetor1 gul lök1,5 msk inlagd kaprisSalt och vitpepparMatfett att steka iBra redskap. Mät upp 2 msk av löken, 2 matskedar av potatisen och 3 matskedar av rödbetorna. 1 gul lök. 2 msk av lök
Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. 1 st lök. Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna
11 liten gul lök, riven. 1400 g blandfärs salt och peppar 1 liten gul lök, riven 1 ägg 2 msk ströbröd 1 dl vatten 2 tsk dijonsenap 100 g bacon, strimlat 8-10 körsbärstomater
Hacka gul lök smått och fint. Jag piffade upp färsbiffarna med lite örtkryddor och vips så blev det en pimpad version på vanliga färsbiffar och riktigt goda dessutom