Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Vi har säkerligen alla upplevt de där torra, trista biffarna som stekts liiite för länge, vilket är en upplevelse som jag nu vill att ni ska kunna lägga på hyllan och glömma bort
Färsbiffar. Servera färsbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki. Blanda väl och forma 8 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna. Ta upp biffarna och diska ur stekpannan. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt
Lägg biffarna på skärbräda eller smörpapper. Lägg ner biffarna och platta till dem något. Forma färsen till ca 9 stycken biffar i vattensköljd hand, med hjälp av en stor sked. Stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida
Forma små biffar av färsen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ta upp biffarna. Stek biffarna på medelvärme stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Älskar färsbiffar. Biffarna blir så saftiga och är packade med smak. Det som är så bra med färsbiffar (förutom att det är himla gott) är att man kan slänga ner lite vad som helst