Färsbiffar. 1 liten aubergine. Skiva auberginen och zucchinin i ca 1,5 cm tjocka skivor. I går kväll tyckte Najni det var dags att äntligen inviga den söta lilla picknickgrill som införskaffats i början av sommaren
Idag bjuder jag på ett enkelt och gott recept med färsbiffar som är sprängfyllda med fetaost. De blir jättesaftiga och passar att servera på skivor av stekt aubergine
Stek inte för länge, då blir det bara mos av auberginen. Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först
Vi serverar salladen till färsbiffar, men det går ju lika bra till både fågel och fisk. Häll oljan i en stekpanna, lägg i den skivade auberginen och låt den bli ordentligt stekt
Vi serverar salladen till färsbiffar, men det går ju lika bra till både fågel och fisk. Häll oljan i en stekpanna, lägg i den skivade auberginen och låt den bli ordentligt stekt
Röran är jättegod till färsbiffar och pasta, vegetariskt eller varför inte med lite bacon. Gör detsamma med paprikan och sist samma med aubergine och squash
Pasta, tre sorters ost, grönsaker och färsbiffar. Skiva aubergine på längden ganska tjockt. Mozzarella och parmesan i lådan och så smulad fetaost i färsbiffarna
Till dessa burgare kokade jag vit quinoa och lät svalna och blandade sedan (precis som vanliga färsbiffar) med ägg, salt och ströbröd och formade sedan till biffar
Jag gillar att göra färsbiffar av olika slag och smak, bäst är de med smaker från Grekland eller Italien, och detta recept kommer garanterat att bli en av favoriterna
Denna vecka rekommenderar jag er starkt att prova på Aubergine och Zucchinilasagnen, den är såå god. Grillade färsbiffar med Raita (8sp). Aubergine och zucchinilasagne (10sp)