Färsbiffen blir otroligt saftig och smakrik, både tack vare lite utspädning med mjölk och ströbröd men mest för att den tillagas med god buljong, smaksatt med soja
Tillsätt ägg och buljong och rör ihop till en smidig smet. Arbeta ihop färsen med salt och peppar. Platta ut färsen till en stor biff, lika stor som stekpannan
Tillsätt buljong och koka under omrörning, 3–4 minuter. Forma färsen till två biffar. Salta och peppra. Vänd biffarna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd
Späd med buljong och grädde till en slät, jämn sås. DAGENS RECEPT 15-02-14FÄRSBIFFAR MED PURJOLÖKSSÅSGoda, lättlagade färsbiffar tröttnar man aldrig på. 2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl2 dl buljong2 dl kaffegrädde1 finstrimlad purjolökev svartpeppar2 msk finhackad persiljaev litet soyaBlanda färsen med salt och peppar, tillsätt ägg och potatismjöl och arbeta färsen lätt. Häll på ca 3 dl buljong och låt biffar och potatis eftersteka i ugn vid 175 grader ca 25 minuter eller tills potatis och biffar verkar genomstekta och rätten fått lätt färg
Koka upp buljongen och lägg i couscousen. 2 dl grönsaksbuljong. Låt svälla under lock i 5 minuter. Blanda färsen med äggula, salt och peppar, och forma fyra avlånga biffar
Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll på öl och buljong. Lägg färsbiffarna i den redan heta pannan och vänd dem hastigt, 3–4 sekunder på varje sida. 4 dl vatten + 2 tärningar mörk oxbuljong