Matig matsäck. Hemma i Sverige igen efter två fina månader på Turkiska solkusten. Ja, nu var det ju inte så mycket sol just i år, men härligt har vi haft det ändå
Egna smörgåsar på resa. Det här glutenfria brödet bakade jag inför resan till Kreta förra månaden. Nästan som Småfranska med lite mer tuggmotstånd av bovetet
Celsius som färdkost i bilen. Igår var det dags att bege oss hem från Gävle, men innan vi åkte mot Stockholm stannade vi till på Proteinbutiken för att fylla på våra "proteinlager" lite
Svartbrödet som har en viktig plats i den gastronomiska historien på Åland är ett väldigt kompakt sött mörkt bröd som har lång hållbarhet och därför fungerat som viktig färdkost för texfiskare och sjöfarare
Som färdkost i bilen ner till Tanum mumsade jag och mamma på varsin lussekatt. Dock ingen hembakad, jag har inte hunnit med det ännu men nästa helg planerar jag att fylla frysen med dessa godingar
Färdkost. Nu har vi återvänt ner till Alanya igen på en månad. På resan igår hade jag laddat upp med ordentligt med mat, då orkar man en lång resa betydligt lättare
Timbalerna är också goda kalla, att ha med som färdkost eller på en utflykt istället för smörgås. Vegetariska läckerheter Ibland blir jag sugen på helt vegetarisk mat, som motvikt till allt kött och fisk jag äter i vanliga fall
Riktigt god färdkost för ungefär 20 kr per person om jag inte minns helt fel. Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Svärmor och svärfar hade de dagen efter som ”färdkost” så fungerar även när burgarna inte är varma. Nu är grillsäsongen igång och vi gjorde för någon vecka sedan laxburgare, smaksatte med lite ingefära och koriander