Färdigamaränger. Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop. Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt
Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin
Sesamkexen hittar ni färdiga i affären om ni inte vill göra dem själva och de kanderade citronskivorna är bara en härlig bonus som jag i och för sig råder er att göra
Blir såklart lite godare men de går bra att köpa en färdig botten också. En supersmaskig citron och maräng glasstårta som jag delade med mig av till er i somras har jag för mig
Jag använde mig av färdig lemon curd men du kan förstås göra egen – recept finns här. Jag blandade ner små minimaränger i smeten, ett gott och frasigt inslag mot den lite syrliga curden
När krämen inte rinner av direkt utan täcker skedens baksida är den färdig. Men av denna lätta och frasiga marängtårta med solgul, syrlig passionscurd går det säkert ner en bit
Glasstårtan är superenkel att göra eftersom att basen består av färdig vaniljglass. Marängen som jag satt på sidorna är helt valfri att göra, man kan pynta med godis, choklad, strössel eller något annat – bara fantasin sätter stopp
TADA, färdiga resultatet av vårt samarbete. Detta är alltså efterrätten i egen hög person som vi talar om, möt den frusna Key lime pajen med marängtopping