Färdig guacamole recept

Guacamole på mexikanska

Guacamole på mexikanska

Färdigt. Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Guacamole

Guacamole

Läs på de färdiga förpackningarna så blir man rädd. Denna guacamole är lite grov och den innehåller inga mjölkprodukter som brukar finnas i många recept
Guacamole, godaste avokadoröran

Guacamole, godaste avokadoröran

Ni köper väl inte färdig på burk hoppas jag. Denna guacamole är så grymt god och enkel att göra. Brukar ni göra er egen avokadoröra till tacomyset
Guacamole med chili och dill

Guacamole med chili och dill

Nu blir det lite semester när LCHF Barbecue är färdig att skickas till tryck och de intervjuer jag varit med i är inskickade
Guacamole med sting

Guacamole med sting

Men jag lovar, det är inte svårt att göra röran själv och det blir så mycket godare och frächare än de trist gråaktiga man kan köpa färdiga (som ofta smakar "burkigt")
Fisktacos med lime, mangosalsa, guacamole

Fisktacos med lime, mangosalsa, guacamole

Rör ihop allt och låt stå ett tag medan du gör färdigt resten. Ett stort plus för att man kan sätta ihop sin egna individuella fisktacos med exakt den mängd guacamole, salsa, sås och fisk man vill i varje ‘klämma’
Quinoaburgare med guacamole och bananchips

Quinoaburgare med guacamole och bananchips

Antingen kan du köpa färdigskivad eller skiva själv. tomatskivor, rödlök, burgare, tortillachips, guacamole – lägg på locket och tryck ner en grillpinne
Rödbetsburgare med chèvre och guacamole

Rödbetsburgare med chèvre och guacamole

Stek först på medelvärme så att de får fin färg på ytan och sedan ganska länge på låg värme för att burgarna ska bli färdiga inuti

Rimmat kycklingbröst med getostsmör och guacamole med mynta

Lägg i en ugnsfast form och låt steka färdigt på 175º i ca 15 minuter, beroende på tjockleken. Du kan också låta dem steka färdigt i stekpannan i ca 10 minuter på låg temperatur med lock, vänd ett par gånger under tiden. Guacamole med mynta 2 port. Guacamole med mynta 2 port
Salsa & guacamole -recept.

Salsa & guacamole -recept.

När salsan kokat färdigt, låt svalna, blanda ner grovhackad persilja och ställ in i kylen, gärna ett par timmar innan servering