Färdig gelatin recept

Jello shots

Jello shots

tsk gelatinpulver. Låt gelatinet svälla i kallt vatten (använder man ½. tsk gelatinpulver går det åt ca 1 ½. Smält gelatinet och blanda med ½. 3 gelatinblad eller 1 ½
Konsten att fylla en tårta

Konsten att fylla en tårta

Färdigt att använda som fylning i eller till att garnera tårta eller cupcakes. Blanda bär och gelatin i gräddet under omrörning
Rabarberpannacotta till Mors Dag

Rabarberpannacotta till Mors Dag

I december kommer du att kunna se det färdiga resultatet av Lars-Erik Litsfeldts och min gemensamma bok
Alla hjärtans dag bakelse

Alla hjärtans dag bakelse

Blötlägg gelatin bladen och smält över vattenbad. Smält gelatinbladen efter anvisningarna på förpackningen och blanda i svartvinbärssaften
Nillans tårta

Nillans tårta

Gör en eller köp färdig ros. Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten. Blanda i gelatinet i den jumna puren o låt svalna lite och blanda i grädden
PANNACOTTA UTAN SOCKER

PANNACOTTA UTAN SOCKER

2 tsk gelatinpulver. rör sedan ner creme fraîche, ta 3 msk vatten och blanda med 2 tsk gelatin pulver i en liten skål, kör det i mikron en liten stund till det löst sej, sedan blandar ni ner det också i smeten. Häll upp i 4 glas, ställ sedan in dom i kylen (täck med plast då grädde gärna tar smak efter annat som kan finnas i kylen) i ca 1-2 timmar, ni får gå och känna på dom lite försiktigt, när konsistensen är fast är dom färdiga för att avnjutas
Dulce de leche cheesecake

Dulce de leche cheesecake

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Häll i mjölken och värm försiktigt tills gelatinet smält. Blanda cream cheese, ägg, dulce de leche salt och gelatinblandningen i en skål
Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Det är så stor skillnad på en hemmagjord, så när du väl smakat på en hemgjord kalvsylta vill du aldrig mera köpa någon färdig
SAFFRANS PANNACOTTA

SAFFRANS PANNACOTTA

Men vad passar då inte när man pyntat färdigt och stjärnorna lyser i fönsten om inte en alldeles förträffligt len och god saffrans pannacotta
Hallonmousse

Hallonmousse

As my fillings always are, this mousse is perfect for anyone that doesn't it gelatine. Ställ den färdiga moussen i kylskåp i minst 3 timmar innan du fyller din tårta eller serverar i glas
Sönsdags sött a´la LCHF

Sönsdags sött a´la LCHF

Vispa den nästan färdig, häll under vispning sakta i hallonpurén tills det blandat sig. Lägg allt utom gelatinbladen i en kastrull och låt det koka en stund
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

När betorna kokat färdigt, skala dem under rinnande vatten. Låt gelatinbladen rinna av något och vänd ner dem i den smälta chokladgrädden