Fänkålssalami recept

Toskansk Fänkålssalami

Toskansk Fänkålssalami

Det är en Toskansk fänkålssalami som är lite speciell. Jag har äntligen fått tag på aska ifrån lövträ så att jag kan göra Finocchiona
Creme ninon med fänkålssalami

Creme ninon med fänkålssalami

Inlägget Creme ninon med fänkålssalami publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Jag älskar creme ninon som förrätt
En kväll med italienska smaker!

En kväll med italienska smaker!

), spickeskinka, fänkålssalami, rökt fläskfilé och. Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Salami sommaren 2011

Salami sommaren 2011

Den ena salamin jag tänkte göra är toskansk fänkålssalami. Jag har följt i stort sett samma procedur som jag gjorde sist
Nyårsmat!

Nyårsmat!

Fyllde med fänkålssalami, fänkål och prosciutto, vitlök och lite rosmarin. Håller på å funderar på maten till nyårsafton, tror nog vi har bestämt oss mer eller mindre
Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

Baconlindade kycklingspett med lönnsirap

ca 125 g salami, t ex fänkålssalami (kan uteslutas). Lönnsirap på grillspett kanske kan låta som att det skulle bli en väldigt sötsliskig historia, men det blir det inte, tro mig
Bubbel och plockmat på en tisdag

Bubbel och plockmat på en tisdag

Bjöd hem Matjuntan igår på en tisdagsskål och lite plockmat. Det har hänt så mycket under sommaren som vi var tvungna att skåla för
Pizza pizza pizza!

Pizza pizza pizza!

Fänkålssalami. Fyra stora pizzor. 25 gram jäst. 5 dl vatten. ca 10 dl mjöl (dosera lite i taget). 1 tsk salt. Smula jästen i en degbunke
Zinfandel-fredag med klassisk bruschetta

Zinfandel-fredag med klassisk bruschetta

Fortsatte med glatt humör att handla mat till fredagsmys, och det blev en skön mix av sallad, fänkålssalami, camembert, gruyere och en klassisk bruschetta, Suveränt gott, och inte blev det sämre av att det fick sällskap av (ett par) glas vin zinfandel rosé blandat med bubbelvatten och med frysta bär som isbitar

Restaurang - Linje Tio

Det var första gången för mig att smaka på fänkålssalami och jag blev såld direkt. Igår var jag på Linje Tio och åt en trevlig middag tillsammans med fina Judy
Ostlycka

Ostlycka

) så det och fänkålssalami (som varit fryst i minst 3 dagar) blev utgångspunkten för en riktigt god plocktallrik 3 d