Ett gott hårt tunnbröd som är gott som lite tilltugg innan maten eller som snacks. Första gången jag gjorde detta så slevade jag upp en stor klick i mitten men tunnbrödet blev alldeles för tjock
Den härliga fänkålssmaken sätter lite sting i det och även om jag inte varit i Norrland så är det dit mina tankar far när jag smakade på brödet förra veckan
Allt prat och arbete med tunnbröd gör att man själv blir sugen på att baka. Häromdagen plockade jag fram ett recept på tunnbröd från min storasyster Sisko
Tunnbrödet går utmärkt att frysa. 2 tsk vardera av anis, fänkål och kummin. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och sirap och värm till fingervarmt
3 liter sötmjölk4 dl grahamsmjöl5 dl rågsikt1 kilo vetemjöl1 pkt jäst1½ msk hjortornssaltkornmjöl(stött anis + fänkål)Rör ut jästen i lite av mjölken och häll sedan i resten av mjölken den ska vara kall
Anis, fänkål och kummin läggs i mortel och mals fint. I början på december var jag och familjen hos svärföräldrarna i Östersund och lärde oss baka tunnbröd
Ska baka tunnbröd i helgen här kommer mitt favoritrecept från ica. 25 g jäst75 g smör7 dl mjölk1/2 dl socker1 tsk stött fänkål1 tsk salt3 dl grahamsmjöl1 tsk hjorthornssalt10-11 dl vetemjölSmält smör och värm mjölken till 37 grader. 1 tsk stött fänkål
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma