Tillsätt vatten, grädde, senap och buljong. Gräddkokt fänkål. Skölj och skiva fänkål och lök grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs fänkålen lite mjuk
Skala löken och dela i grova bitar, gör detsamma med fänkålen. Tillsätt hackade äpplen, majonnäs, gräddfil, rotselleri, fransk senap, rödlök, kapris och nötter
Blanda vinäger, senap, honung och vitlök. På Långbro bestod salladen av tärningar av Salmalax, på en bädd av spenat och tunt hyvlad fänkål, beströdd med kapris och pressad med en närmast trögflytande dijonvinaigrette
Blanda i senapen precis innan servering. Strimla fänkålen så tunt det går med mandolin, lägg i isvatten och låt ligga till servering, minst 5 min. Lägg laxröran på brödet, toppa med majonnäs, isad fänkål, forellrom och krasse 4 st toastbröd. 2 tsk dijonsenap. 2 tsk grovkornig senap eller senapsfrön i vinäger. 1 st fänkål
Tillsätt vatten, grädde, senap och buljong. Gräddkokt fänkål. Skölj och skiva fänkål och lök grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs fänkålen lite mjuk
Strimla spetskålen och fänkålen och skölj noga i ett durkslag. Blanda olja, senap, vinäger och honung i en skål och mixa med mixerstav till en tjock vinegrette
☛ Juliennepasta med senap. krämig saffranspasta med fänkål, dill och quorn. Skär en stor morot och ett litet fänkålsstånd tunt, använd gärna mandolin om du har men kniv går ju såklart alldeles utmärkt
Mortla fänkålsfröna, riv eller pressa vitlöken och lägg i en burk med lock, häll över citronsaften, oljan, senapen och ta några varv på vitpepparkvarnen, sätt på locket och skaka om ordentligt