Fänkål salvia recept

Äppelsalsa med fänkål och salvia

Äppelsalsa med fänkål och salvia

Ansa och skiva fänkålen tunt. Häll över äppeljuice och tillsätt salvia och persilja. Tillsätt fänkål och låt allt fräsa några minuter
Fänkål och tomatrisotto

Fänkål och tomatrisotto

) med favoriten fänkål och tomat. Häll olivolja i en kastrull, fräs den hackade löken och fänkålen och vitlöken på svag värme tills den är mjuk, tillsätt riset och låt det fräsa ett par minuter
Hel kyckling med salvia, rosmarin & citron

Hel kyckling med salvia, rosmarin & citron

Lyft sedan på skinnet vid bröst och låren och stick in salviabladen där de får plats. Hel kyckling med salvia, rosmarin & citron 2-3 portioner Den här typen av recept är i stort sett omöjliga att misslyckas med, de smakar ljuvligt och går variera i det oändliga. 1 st hel färsk kyckling ca 5-10 blad färsk salvia 3 kvistar färsk rosmarin, hackade 2 citroner, rivet skal 5 klyftor vitlök, hackade olivolja, salt, peppar Blandade rotfrukter och grönsaker till rostning tex morot, potatis, fänkål, broccoli, bönor, tomater. ca 5-10 blad färsk salvia
Salsiccia – stoppa egen korv

Salsiccia – stoppa egen korv

Karamelliserad lök kokt i rödvin, salvia, rostad fänkål, ramslök och svartpeppar. Att göra korv är inte svårt men det kräver en viss utrustning
Pauls auberginegratäng

Pauls auberginegratäng

Auberginegratäng1 klyfta vitlök 2 burkar krossade tomater, ekologiska (à 400 g) 1 dl torkade röda linser, blötlagda 1 timme 2-3 aubergines 2 rödlökar 5-6 tomater, svenska 3 mozzarellaostar (à 125 g) 1 kruka salvia 30 g parmesanost olivolja salt svartpeppar. 1Sallad1 fänkål 65 g rucolasallad 1 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja flingsalt
Ciderbräserad Kycklingfilé

Ciderbräserad Kycklingfilé

Skala grönsakerna och skiva morötterna, fänkålen och palsternackan i granska grova skivor. Lägg morötter, palsternacka, fänkål och steklök i crock poten
Födelsedagsmiddag del 1

Födelsedagsmiddag del 1

Sidfläsk och späck, skuret i bitar, marineras i sherry, vitlök, lagerblad, timjan, salt, fänkål, pimenton och paprikapulver över natten
Stracotto – långkokt ragu

Stracotto – långkokt ragu

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg grytkött , hel bit med senor borttagna 0 olivolja 2 st röd lök 2 st morötter 2 klyfta(or) vitlök 2 stjälk(ar) blekselleri 1 st fänkål 15 gram färsk rosmarin , 0,5 knippen 15 gram Färsk Salvia , 0,5 knippen 2,5 dl rödvin , chianti 2 msk tomatpuré 1,5 l köttbuljong , el
Salviastekt chorizo med gnocchi

Salviastekt chorizo med gnocchi

Chorizo400 g rå chorizo 10 kvist salvia 1 gul lök 400 g romescotomater 1 msk olivolja salt svartpeppar. Fänkål2 små fänkål 1 msk ättika 2 msk strösocker 1 msk vatten
Ben med hål

Ben med hål

Spara benetSila spaden i en kastrull, ta vara på så mycket spad du behöver, frys ner restenReducera spaden tills du har ca 2 dl kvar, lägg i läggen och "glasera dem" med spaden, lägg i en klick smör mot slutetSmaka av med salt Risotto Milanese 4 dl risottoris0,5 dl ossobuco spad0,5 dl svag kycklingbuljong3 dl vitvin0,5 g saffran1 st fänkål1 st lök2 st vitlöksklyftor1 dl parmesanpepparsmörolivolja(benmärg)Hacka upp löken, vitlöken, fänkålen Värm en panna med smör och olivolja, bryn löken och vitlökenTillsätt riset och fortsätt bryna tills det nästan är genomskinligt, tillsätt saffranHäll i vinet och vänta tills riset har absorberat alltingBörja mata med buljong (lite i taget), var försiktig att riset inte blir över kokt, det skall var al denteTillsätt den urgröpta benmärgen (gräv ur benen det mjuka i mitten)Ta ur spisen och tillsätt parmesan ost, några matskedar smör och pepparLåt stå i några minuter och smaka av med saltLägg risotto på en tallrik, lägg på av köttet och såsenGarnera med gremolata och ben"Gremolata"1 buske salvia1/2 buske basilikaskalet av en citron1 tsk citronsaft3/4 dl olivoljasaltBlanda allting i en blender tills du har en slät örtoljaSmaka av med salt 4 port