Häll över fänkålen och tillsätt finhackad persilja. Jag älskar verkligen fänkål och äter den lika gärna rå och tunt skivad med en dressing, som bakad i ugn
Blanda hackad persilja, citronskal och pressad vitlök. För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
Ansa och tärna fänkålen. Hacka persiljan. Stek skaldjursmix, lök, vitlök och fänkål i olivoljan i en stekpanna på hög värme tills skaldjuren börjar få färg och löken är mjuk
Dela docktailtomater och lägg över fisken, strö över kapris och persilja. Ingredienser (4 portioner)600 gram sejfilé1 gul lök1/2 fänkål20 cocktailtomater3 msk kapris3 msk persilja (går bra med fryst)saften av en halv citronskalet av en hel citron2 dl fiskbuljong från flytande fond1,5 dl vispgräddeFlingsalt & svartpepparGör så här1. 1/2 fänkål
Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. persilja. Förbered fänkålen genom att ta bort den hårda delen i mitten av roten, och skiva resten i passliga bitar