Fänkål majonnäs recept

Fänkål med tomatsås och gremolata

Fänkål med tomatsås och gremolata

Till burgarna ska vi ha hemmabakade briochebröd, majonnäs, shoestring fries och en kall öl. För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
Fänkåls slaw med äpple.

Fänkåls slaw med äpple.

2 små fänkål 1 silverlök 1 grönt äpple 1 röd chili, urkärnad 0,5 dl majonnäs 0,5 dl yoghurt (10%) 0,5 msk rosépeppar 50 g babyspenat Skiva fänkål och lök tunt, gärna på mandolin. 2 små fänkål. 0,5 dl majonnäs
Fiskgryta med hummer och fänkål

Fiskgryta med hummer och fänkål

Häll i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt till en tjock majonnäs. 1 st fänkål. Gör så här. Skala, skölj och ansa grönsakerna
Skivad kycklingfilé med het majonnäs

Skivad kycklingfilé med het majonnäs

Servera med glasnudelsallad, picklad fänkål med chili och lite soja vid. Blanda ingredienserna till majonnäsen medan kycklingen står i ugnen, smaka av med salt och peppar
Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom

Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom

Smaka upp majonnäsen med citronzest, lite citronjuice och salt. Strimla fänkålen så tunt det går med mandolin, lägg i isvatten och låt ligga till servering, minst 5 min. Lägg laxröran på brödet, toppa med majonnäs, isad fänkål, forellrom och krasse 4 st toastbröd. 1 st fänkål. 4 msk majonnäs (helst hemgjord)
Röding med friterad fänkål

Röding med friterad fänkål

Lägg på en klick majonnäs, röding och friterad fänkål. Mixa ihop ägg, vitlök, salt, fänkålsvippor, vinäger och salt med stavmixer
Rödkålscole slaw med fänkål & äpple

Rödkålscole slaw med fänkål & äpple

Strimla äpplet med skal och blanda med rödkål, fänkål, rostad kummin, majonnäs och svartpeppar. Finstrimla rödkål, fänkål och lägg i ett durkslag
Krämig blomkålssallad med fänkål

Krämig blomkålssallad med fänkål

Blanda salladslök, fänkål, majonnäs och smetana. När blomkålen svalnat, badda av den lite med hushållspapper för at läggtbli av med onödig vätska, vänd sedan ner blomkplen i majonnäsröran och blanda runt lite försiktigt