Balsamvinäger skvättes över ärtblandningen med berått mod och det hela fick stå och fräsa ytterligare några minuter och suga in den speciella smak som vinägern gav
Gärna med fänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön. Det hela kan toppas med en enkel vinegrette på olivolja och balsamvinäger
Skär fänkål och morötter i tunna skivor. ½ Fänkål. Fiskgryta 200 gr Lax 200 gr Vit Fisk, jag hade Alaskan Pollock i frysen ½ Fänkål 2 små Morötter 2 Tomater 1Â Gul Lök, liten 5 cm Purjo 5 dl Fiskfond, se gårdagens inlägg 1 dl Vitt Vin 2 msk Valio’s Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Skålla och skala tomaterna och skär i små bitar. 2 Kalla Såser 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 tsk Vit Balsamvinäger Havssalt och Cayennepeppar Rör ner lite aioli i crème fraichen så den blir slät
Soppan toppades med rökt lax. Som komplement fungerade en sallad med stora vita bönor, finhackad rödlök, persilja och en marinad med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar
För er som tvekar på balsamvinägern eller ni kanske inte är så förtjusta i fänkål så kan jag tala om att det passar jättebra i hop så jag tycker absolut att ni ska pröva detta recept
rökt lax. balsamvinäger. Skiva äpple och fänkål fint, gärna på en mandolin. Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och nymalen svartpeppar och häll över dressingen över fänkål och äpple