Fänkål lax balsamvinäger recept

Den godaste vårbuffén

Lägg fänkål och lök i kastrullen, rör om låt stå koka upp och låt sedan grönsakerna svalna i marinaden
Lax- och krabbkakor med thaitouch

Lax- och krabbkakor med thaitouch

Ansa vitkål och fänkål. Skär laxen i grova bitar. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen
Fiskgryta med Aioli-Crème

Fiskgryta med Aioli-Crème

Skär fänkål och morötter i tunna skivor. ½ Fänkål. Fiskgryta 200 gr Lax 200 gr Vit Fisk, jag hade Alaskan Pollock i frysen ½ Fänkål 2 små Morötter 2 Tomater 1  Gul Lök, liten 5 cm Purjo 5 dl Fiskfond, se gårdagens inlägg 1 dl Vitt Vin 2 msk Valio’s Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Skålla och skala tomaterna och skär i små bitar. 2 Kalla Såser 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 tsk Vit Balsamvinäger Havssalt och Cayennepeppar Rör ner lite aioli i crème fraichen så den blir slät
Nyårsmeny 1

Nyårsmeny 1

Skiva purjolök och fänkål. Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor. balsamvinäger
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Musselbuljong1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar, skivade 2 klyftor vitlök, skivade 5 cl olivolja 1 fänkål, i strimlor 2 dl vitt vin 2 dl fiskbuljong. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Jag är en soppoman

Jag är en soppoman

Soppan toppades med rökt lax. Som komplement fungerade en sallad med stora vita bönor, finhackad rödlök, persilja och en marinad med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar
Fänkålstsatsiki

Fänkålstsatsiki

Denna fänkålstsatsiki serverades till ugnsbakad lax och färskpotatis men fungerar säkert lika bra till grillat kött
Hela middagen på grillen

Hela middagen på grillen

Dillmajonnästoppad laxsida serverad med fetaostfyllda paprikahalvor och balsam- och limegrillad fänkål
Laxfilé med ädelost och balsamgrönsaker

Laxfilé med ädelost och balsamgrönsaker

För er som tvekar på balsamvinägern eller ni kanske inte är så förtjusta i fänkål så kan jag tala om att det passar jättebra i hop så jag tycker absolut att ni ska pröva detta recept

Fänkålssallad med äpple

rökt lax. balsamvinäger. Skiva äpple och fänkål fint, gärna på en mandolin. Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och nymalen svartpeppar och häll över dressingen över fänkål och äpple