Ansa och hyvla fänkål och rädisor i tunna skivor. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Blanda citronsaft med olivolja, vänd ner ”nudlarna”, rädisorna och fänkålsskivorna, krydda med salt och peppar
Åt grillade pilgrimsmusslor med fänkål till förrätt idag, det var så gott. Salta och peppra musslorna, skiva fänkålen i tunna strimlor och stek i smör, salta och peppra samt pressa i saften av en citron
På trettondagsafton bjöd vi på denna läckra soppa som förrätt. Jag som själv är oerhört svag för fänkål och anis tycker att den pikanta smaken av Ricard höjde soppan till en högre nivå
Jag serverade soppan som höstig förrätt innan portersteken, men den går säkert fint att äta som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd och något favoritpålägg
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Okej jag addar lite oxé och grönsaker också så har jag både förrätt & varmrätt. Jag gjorde exakt som hans recept förutom att jag även tillsatte hel fänkål som jag mortlade tillsammans med kummin
I lördags hade vi gäster här och då bjöd vi på denna förrätt. 12 stora pilgrimsmusslor2 färska fänkålsstånd2 msk smör1/2 msk socker2 citronersalt och pepparGarnering. 2 färska fänkålsstånd
Spenat- och fänkålsbädd. Skiva fänkålen tunt och fräs den i olivolja. Bruschetta med tomatsallad, fetaost, parmaskinka, créma di balsamico och rosmarin
Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Det är en av de absolut godaste fiskrätter jag någonsin har ätit och efter att ha blivit ombedda att ta med en fiskbaserad förrätt till en familjemiddag insåg vi att den rätten nog går alldeles utmärkt att förenkla något och sedan servera som förrätt utan att den tappar för mycket av sin karaktär
Fräs lök och fänkål i en klick smör i en kastrull i någon minut. Den enda ändringen jag gjorde var att ha i kräftstjärtar för att göra det lite matigare och göra dubbel sats, eftersom ursprungsreceptet var en förrätt