Ta bort fula blad på fänkålen. Skiva fänkål tunt eller ännu hellre, skiva den på en mandolin. Strö över bönor, fänkål, granatäppelkärnor och bryt över chèvren
Smakkombinationen fänkål - getost - timjan var väldigt god. Det går säkert utmärkt att göra fänkålen på spisen också, eller i ugn, om man blir sugen under icke-grillsäsong
Kantareller, örter, baguette, chevre och rött vin, vad kan gå fel. Jag gjorde exakt som hans recept förutom att jag även tillsatte hel fänkål som jag mortlade tillsammans med kummin
Skala och skiva potatisen och fänkål i tunna skivor. Smöra en ugnsfast gratängform och varva potatis, fänkål, finhackad vitlök och smulad chèvre i flera lager
Ansa grönsakerna och skär paprika, fänkål, lök och vitlök i skivor eller bitar. Koka upp vatten och salt, lägg ner paprika, fänkål, lök, blomkål och broccoli och koka mjukt
Ansa och hyvla fänkål och rädisor i tunna skivor. Blanda citronsaft med olivolja, vänd ner ”nudlarna”, rädisorna och fänkålsskivorna, krydda med salt och peppar
Citron, svartpeppar, vitlök, timjan, rosmarin, korianderfrö, paprika, fänkål, lagerblad. Vintermat. Jag läser att det är väldigt dyrt med grönsaker därhemma nu, på grund av den ovanligt kalla vintern här vid Medelhavet
Kvällens buffébord var fyllt med läckerheter, sallader med fänkål, kryddpeppar, paj med blomkål. Senaste matbloggsträffen arrangerades hemma hos Johanna i hennes nya, fina lya
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Stuva, dvs blanda ihop mjöl, gräddmjölk, salt och peppar, blanka av med smör och smaksätt gärna med muskot eller fänkål