Mesir wat (etiopisk linsgryta) lökar. 1vitlöksklyftor. 1färska chilifrukter. 1röda linser. 1berberekrydda. 1socker. 1salt. 1vatten. 1rapsolja till stekning1 Svt
Doro Wat - Etiopisk kycklinggryta Ikväll åt vi en Etiopisk kycklinggryta som serverades med ris och kokta ägghalvor. Doro Wat. Doro Wat. Sååå Mumsfillibaba!!!
Yemisir Wat – Etiopisk linsgryta Har ju pratat om den etiopiska middagen tidigare. Idag var det dags. Det här är perfekt vegomat om man vill äta något annorlunda Tant Patricks Vegetariska
Mesir wat Eftersom det är en etiopisk gryta ska man ju såklart ha injera till (ÄLSKAR injera) men det hann vi inte med så vi hade ris till istället Matrepubliken
Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)Dorowat serveras med injera, mjukt etiopiskt bröd som steks i stekpanna. Då är hon inte dummare än att hon lagar etiopiskt som alla älskar Naturens skafferi
Mesir wat- Etiopisk linsgryta (vegan) Hemligheten i grytan är den etiopiska kryddmixen berbere som ger den dess ljuvliga smak. Mesir wat är en smakrik linsgryta från Etiopen Zeinas Kitchen
WAT etiopisk gryta 2 msk Berebere , Etiopisk peppar. Bryn lökklyftorna i lite olja i en gryta, lägg i och bryn köttet (ex fransyska) som är skuret i stora bitar Tasteline
DORO WAT Kyclinggryta i pepparsås Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg bitarna i en skål och krydda med salt och citronsaften av 1 citron. Låt kycklingbitarna stå minst 1½ timme i kylen Matklubben.nu
Kycklinggryta i pepparsås Berbere. Blanda ingefära, spiskummin, koriander, svartpeppar, muskot, kardemumma, salt, lök och vitlök i en mixer Matklubben.nu