Etiopisk wat recept

Mesir wat (etiopisk linsgryta)

Mesir wat (etiopisk linsgryta)

lökar. 1vitlöksklyftor. 1färska chilifrukter. 1röda linser. 1berberekrydda. 1socker. 1salt. 1vatten. 1rapsolja till stekning1
Doro Wat - Etiopisk kycklinggryta

Doro Wat - Etiopisk kycklinggryta

Ikväll åt vi en Etiopisk kycklinggryta som serverades med ris och kokta ägghalvor. Doro Wat. Doro Wat. Sååå
Yemisir Wat – Etiopisk linsgryta

Yemisir Wat – Etiopisk linsgryta

Har ju pratat om den etiopiska middagen tidigare. Idag var det dags. Det här är perfekt vegomat om man vill äta något annorlunda
Mesir wat

Mesir wat

Eftersom det är en etiopisk gryta ska man ju såklart ha injera till (ÄLSKAR injera) men det hann vi inte med så vi hade ris till istället
Mesir wat- Etiopisk linsgryta (vegan)

Mesir wat- Etiopisk linsgryta (vegan)

Hemligheten i grytan är den etiopiska kryddmixen berbere som ger den dess ljuvliga smak. Mesir wat är en smakrik linsgryta från Etiopen

WAT etiopisk gryta

2 msk Berebere , Etiopisk peppar. Bryn lökklyftorna i lite olja i en gryta, lägg i och bryn köttet (ex fransyska) som är skuret i stora bitar

DORO WAT Kyclinggryta i pepparsås

Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg bitarna i en skål och krydda med salt och citronsaften av 1 citron. Låt kycklingbitarna stå minst 1½ timme i kylen

Kycklinggryta i pepparsås

Berbere. Blanda ingefära, spiskummin, koriander, svartpeppar, muskot, kardemumma, salt, lök och vitlök i en mixer