Espressoglasyr recept

Chokladmazariner med kaffeglasyr

Chokladmazariner med kaffeglasyr

Rör ihop en tjockflytande espressoglasyr. Riktigt proffsiga bakelser som smälter i munnen. De är inte svåra att göra men tar lite tid att svänga ihop

Baksida

Rör ihop en tjockflytande espressoglasyr. Chokladmazariner med espressoglasyr16 mazariner3 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1/2 dl kakao1/2 dl strösocker100 g kylskåpskallt smörFyllning200 g mandelmassa100 g rumsvarmt smör3 ägg2 msk kakaoEspressoglasyr3 dl florsocker1 msk kakao3-4 tsk espresso eller annat starkt kaffeBlanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir finfördelat

Chokladmazariner

Espressoglasyr. Rör ihop en tjockflytande espressoglasyr. Hej. Urs, jag skäms över att jag inte har bloggat

Kladdkaka med espressoglasyr

Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Smält smör och choklad i en skål över vattenbad. Låt svalna något

Espressorutor

Espressoglasyr. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Rör smör och socker poröst

Espressorutor

Espressoglasyr. Sätt ugnen på 200 grader, smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst, rör varsamt ner äggen ett i taget

Mazariner med chokladfyllning

Rör ihop en tjockflytande espressoglasyr. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg