Hacka vitlöken och blanda med flingsalt och tillsätt i skålen. 15 st klyftor vitlök. 18 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 st klyftor vitlök 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarnHäll upp Creme Fraichen i en skål
När det vänts runt en stund lägg i kapris och den hackade vitlöken. 0,5 klyfta vitlök. 1,25 kg färskpotatis 6 vårlökar 0,5 klyfta vitlök 1 knippe rädisor 1 knippe primör-morötter 1 förp kapris olivolja 1 knippe bladpersilja 3 msk balsamico vit vinäger 1 msk honung salt och svartpeppar
Mortla/mixa vitlöken och salt. 2 st vitlöksklyftor. Grönärthummous7 dl gröna ärtor 2 st vitlöksklyftor 1,5 msk olivolja 1 st citron salt peppar från kvarn 1,5 msk honung Servera med grönsallad och grovt bröd
Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Hacka oregano och vitlök som du tillsätter i skålen. 11 klyfta vitlök. 13 auberginer 1 klyfta vitlök 0,5 citron, saften 1 dl olivolja 1 kvist oregano salt och pepparSätt ugnen på 225 grader
Hacka vitlöken och blanda med flingsat och tillsätt i skålen. Kvällens middag blev Tema Ernst. Hittade två recept från Ernst sommarprogram som jag testade och det blev en hit
Stek lök och vitlök lätt. 12 klyftor vitlök, finhackade eller pressade. 16 medelstora Ingrid Marie-äpplen 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade 1,2 dl russin eller korinter 2 dl vatten 1 tsk kanel 2 små lagerblad 1 dl vit balsamico 3 dl råsocker 2 tsk curry 1 msk riven ingefära 1 nypa saltSkala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)