Ernst vitlök recept

Ernsts marinad med örter och vitlök

Ernsts marinad med örter och vitlök

0,5 knippe färsk salvia 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar) 3 klyftor vitlök 2 tsk salt 1 tsk peppar 1 dl rött vin 1 dl extra virgin olivolja 2 msk honung, flytande 0,5 knippe färsk persilja 5 torkade lagerblad 1 knipplök 0,5 gul lök, i skivor
Ernsts sås

Ernsts sås

Hacka vitlöken och blanda med flingsalt och tillsätt i skålen. 15 st klyftor vitlök. 18 dl creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 st klyftor vitlök 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarnHäll upp Creme Fraichen i en skål
Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

När det vänts runt en stund lägg i kapris och den hackade vitlöken. 0,5 klyfta vitlök. 1,25 kg färskpotatis 6 vårlökar 0,5 klyfta vitlök 1 knippe rädisor 1 knippe primör-morötter 1 förp kapris olivolja 1 knippe bladpersilja 3 msk balsamico vit vinäger 1 msk honung salt och svartpeppar
Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

Smaka av med salt, honung och vitlök. 1 pressad vitlöksklyfta. Ugn 200 grader. Lägg ut foliearken och strö lite salt på dem

Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Ernsts köttsalt med libbsticka

Ernsts köttsalt med libbsticka

Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Mixa salt, örter och vitlök jämt i mixern, förvara i rumstemperatur i en ren burk med tättslutande lock
Ernsts aubergineröra

Ernsts aubergineröra

Hacka oregano och vitlök som du tillsätter i skålen. 11 klyfta vitlök. 13 auberginer 1 klyfta vitlök 0,5 citron, saften 1 dl olivolja 1 kvist oregano salt och pepparSätt ugnen på 225 grader
Ernsts inlagda sommargrönsaker

Ernsts inlagda sommargrönsaker

Grönsaker4 paprikor, gul och röd 4-5 färska salladslökar 2 morötter 250 g broccoli 1 blomkålshuvud, litet 1 vitlök
Tema Ernst!

Tema Ernst!

Hacka vitlöken och blanda med flingsat och tillsätt i skålen. Kvällens middag blev Tema Ernst. Hittade två recept från Ernst sommarprogram som jag testade och det blev en hit
Ernsts aubergineröra

Ernsts aubergineröra

Hacka oregano och vitlök som du tillsätter i skålen. Svärmor hade kikat på Ernst i Toscana och blev sugen på att testa hans aubergineröra
Ernsts kryddiga viltpaté

Ernsts kryddiga viltpaté

Mixa fräst lök, vitlök, ägg, lever, rödvin, viltfond, torkad svamp, timjan, rågsikt, enbär, rosmarin och socker till en fin smet
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

Ansa och skär löken i grova bitar, skala och finhacka vitlöken. Börja med att fräsa lök och vitlök i en stor kastrull tillsammans med lite olivolja
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

1 Klyfta vitlök. 100 g Haricots verts. 1 Huvud broccoli. 50 g Bladpersilja. 1 Dl färsk persilja, hackad. 1 Dl smetana

Ernsts julchutney

Stek lök och vitlök lätt. 12 klyftor vitlök, finhackade eller pressade. 16 medelstora Ingrid Marie-äpplen 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade 1,2 dl russin eller korinter 2 dl vatten 1 tsk kanel 2 små lagerblad 1 dl vit balsamico 3 dl råsocker 2 tsk curry 1 msk riven ingefära 1 nypa saltSkala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar
Ernsts örtiga kryddpasta

Ernsts örtiga kryddpasta

200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Ernsts tagliatelle med skinka, tomat och rödvin

Ernsts tagliatelle med skinka, tomat och rödvin

1Sås4 skivor torrt vitt bröd 1 dl olivolja 3 klyftor vitlök 2 gula lökar 250 g rökt skinka, i bit, t ex prosciutto 2 tomater (stora) 1-2 dl rött vin 2 msk färsk oregano, hackad salt peppar färsk basilika körsbärstomater