Ernst rosmarin recept

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

oregano och rosmarin eller 1 tsk torkad av varje sort. Ugn 200 grader. Lägg ut foliearken och strö lite salt på dem
Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka de torkade frukterna i mindre bitar. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke
Ernsts snabbsill

Ernsts snabbsill

CurrysillGör tunna stavar av äpplet. Lägg det i en skål och slå över lite sillspad. Blanda i resten av ingredienserna
Ernsts kryddiga viltpaté

Ernsts kryddiga viltpaté

Mixa fräst lök, vitlök, ägg, lever, rödvin, viltfond, torkad svamp, timjan, rågsikt, enbär, rosmarin och socker till en fin smet
Ernsts marinad med örter och vitlök

Ernsts marinad med örter och vitlök

0,5 knippe färsk salvia 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar) 3 klyftor vitlök 2 tsk salt 1 tsk peppar 1 dl rött vin 1 dl extra virgin olivolja 2 msk honung, flytande 0,5 knippe färsk persilja 5 torkade lagerblad 1 knipplök 0,5 gul lök, i skivor
Ernsts örtiga kryddpasta

Ernsts örtiga kryddpasta

200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)

Kräftor med 3 goda såser

Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
PizzaParty!

PizzaParty!

En viss Ernst var programledare och han gjorde en pizza med potatis, västerbottensost och rosmarin i det programmet
Örtsalt

Örtsalt

Jag såg Ernst göra det på tv för ett antal år sedan. 2 2 dl Grovt flingsalt2 2 st klyftor färsk vitlök12 12 blad Färsk oregano (ca)Färsk rosmarin - blad från en liten kvistFärsk timjan - några kvistarGör så här
Ossobuco

Ossobuco

Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Tillsätt sedan vatten, kalvfond, tomater (mosa dem lätt med en sked), lagerblad, rosmarin och timjankvistar och låt koka i några minuter
Torskgryta med chorizo

Torskgryta med chorizo

Nu ska vi inte ta åt oss hela äran för receptet, nej det är från börja signerat herr Ernst Kirchsteiger - mr barfotabarn himself - men det blev en gnutta förändrat av oss
Sommarmat som återkommer år efter år.

Sommarmat som återkommer år efter år.

Ett måste under sommaren är Ernst bröd och hans örtsalt. strö över rosmarinen och flingsaltet. Båda recepten kommer från Ernst bok " Ernst sommar"
Dags för kräftor

Dags för kräftor

Majonnäs med tomat, rosmarin och vitlök. Rör ner rosmarin och kryddor. 1 msk finhackad rosmarin. Heta kräftor à la Ernst Kirchsteiger 2 äggulor