200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Jag såg Ernst göra det på tv för ett antal år sedan. 2 2 dl Grovt flingsalt2 2 st klyftor färsk vitlök12 12 blad Färsk oregano (ca)Färsk rosmarin - blad från en liten kvistFärsk timjan - några kvistarGör så här
Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Tillsätt sedan vatten, kalvfond, tomater (mosa dem lätt med en sked), lagerblad, rosmarin och timjankvistar och låt koka i några minuter
Nu ska vi inte ta åt oss hela äran för receptet, nej det är från börja signerat herr Ernst Kirchsteiger - mr barfotabarn himself - men det blev en gnutta förändrat av oss