Ernst rågmjöl recept

Ernsts stekta inlagda str4ömming

Ernsts stekta inlagda str4ömming

Stekt strömming1 kg strömming, rensad 3 ägg 1 dl vispgrädde rågmjöl olja smör salt vitpeppar. Stekt strömming1 kg strömming, rensad 3 ägg 1 dl vispgrädde rågmjöl olja smör salt vitpeppar
Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka de torkade frukterna i mindre bitar. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke
Ernsts goda julbröd

Ernsts goda julbröd

7 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 2 dl grovt rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap 1 l yoghurt 2 dl russin 2 dl hasselnötter 3 dl torkade aprikoser strimlade smör, till formarna 2 dl solroskärnor (eller pumpafrön)
Julknäcke à la Ernst

Julknäcke à la Ernst

Blanda alla de torra ingredienserna (rågmjöl, vetemjöl, linfrön, valnötter och hjortronsalt) i en bunke
Strömming á la Ernst

Strömming á la Ernst

Vänd filéerna i rågmjölet och stek i smör/oljeblandningen på medelvärme. 4 dl ca grovt rågmjöl. Klipp bort ryggfenorna på strömmingen
Julbröd a’la Ernst

Julbröd a’la Ernst

Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Nattjäst bröd i gryta

Nattjäst bröd i gryta

Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. 1 dl Rågmjöl. Dag 1
Ernst enkla och underbara julbröd

Ernst enkla och underbara julbröd

2 dl grovt rågmjöl. Gör så här. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen
Bröd med frukt och nötter

Bröd med frukt och nötter

För ett tag sedan gjorde jag Ernst enkla bröd. 2 tsk bikarbonat 7 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 2 dl grovt rågmjöl 1 liter naturell yoghurt 2 dl hela hasselnötter 2 dl skalade solrosfrön 2 dl mörk sirap 3 dl torkade fikon eller aprikoser 2 dl russin 2 tsk salt Gör så här. 2 dl grovt rågmjöl

Ernst goda julbröd

2 dl grovt rågmjöl. Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonat i en rostfri bunke. Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser