Ernst olivolja recept

Ernsts potatissallad

Ernsts potatissallad

1 dl olivolja. 2 kg färsk- eller vanlig potatis 1 knippe dill 1 knippe persilja 1 knippe gräslök 1 dl olivolja 1 dl vitbalsamvinäger, eller saft av en citron 1,5 msk salt svartpeppar från kvarn 2 msk honung 1 knippe rädisor
Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

Ernsts varma potatissallad med vårlök och primörer

Mosa ca var tionde potatis så de kan dra åt sig balsamico och olivolja ordentligt. olivolja. Häll i ca 0,5 dl olivolja i stekhäll eller wokpanna och börja med att lägga i potatisen. 1,25 kg färskpotatis 6 vårlökar 0,5 klyfta vitlök 1 knippe rädisor 1 knippe primör-morötter 1 förp kapris olivolja 1 knippe bladpersilja 3 msk balsamico vit vinäger 1 msk honung salt och svartpeppar
Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

2-3 msk olivolja. Ugn 200 grader. Lägg ut foliearken och strö lite salt på dem. Lägg en laxfile skiva på varje foliebit

Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Ernsts aubergineröra

Ernsts aubergineröra

11 dl olivolja. 13 auberginer 1 klyfta vitlök 0,5 citron, saften 1 dl olivolja 1 kvist oregano salt och pepparSätt ugnen på 225 grader
Tema Ernst!

Tema Ernst!

Rör ner några matskedar olivolja, flytande honung och rikligt med finklippt gräslök. Kvällens middag blev Tema Ernst
Ernsts aubergineröra

Ernsts aubergineröra

Svärmor hade kikat på Ernst i Toscana och blev sugen på att testa hans aubergineröra. 1 dl olivolja. 1 dl olivolja
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

Stek köttet i olivolja på båda sidor tills det har fin färg. Detta recept på Saltimbocca av Ernst Kirschsteiger är hämtat ur hans senaste kokbok  I det enkla bor det goda (Bonnier Fakta)
Ernsts kryddiga viltpaté

Ernsts kryddiga viltpaté

Skiva och fräs löken mjuk i olivolja. olivolja. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg färserna i en bunke. Mixa fräst lök, vitlök, ägg, lever, rödvin, viltfond, torkad svamp, timjan, rågsikt, enbär, rosmarin och socker till en fin smet
Ernsts marinad med örter och vitlök

Ernsts marinad med örter och vitlök

0,5 knippe färsk salvia 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar) 3 klyftor vitlök 2 tsk salt 1 tsk peppar 1 dl rött vin 1 dl extra virgin olivolja 2 msk honung, flytande 0,5 knippe färsk persilja 5 torkade lagerblad 1 knipplök 0,5 gul lök, i skivor
Ernsts potatissallad

Ernsts potatissallad

2 kg färskpotatis (eller vanlig potatis) 1 knippe dill 1 knippe persilja 1 knippe gräslök 1 dl olivolja 1 dl vit balsamvinäger (eller saft av en citron) 1,5 msk salt svartpeppar, nymalen 2 msk honung 1 knippe rädisa
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

Börja med att fräsa lök och vitlök i en stor kastrull tillsammans med lite olivolja. 3 msk olivolja. 3 färska lökar (eller en knippe salladslök) 1 klyfta vitlök 100 g haricots verts 1 huvud broccoli 1 litet huvud blomkål 3 morötter 100 g rotselleri 100 spetskål 100 g sockerärter 50 g bladpersilja 3 msk olivolja 1,2 l grönsaksbuljong 1 dl vitt torrt vin 3 msk kycklingfond 1 dl smetana 100 g sidfläsk, rimmat 4 msk lönnsirap 1 dl färsk persilja, hackad
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

3 Msk olivolja. 100 g Haricots verts. 1 Huvud broccoli. 50 g Bladpersilja. 1 Dl färsk persilja, hackad. 1 Dl smetana
Ernsts hamburgare i piccatafilt

Ernsts hamburgare i piccatafilt

8 skiva levainbröd (eller annat gott bröd) 4 hamburgare (färska eller frysta) 8 ägg 4 dl parmesanost, riven olivolja, till stekning svartpeppar. 1Tillbehör1 knipplök 8 blad ängssyra (alt sallad eller spenat) 8 körsbärstomater Ernst grillsalsa (se tips ovan)
Ernsts tagliatelle med skinka, tomat och rödvin

Ernsts tagliatelle med skinka, tomat och rödvin

1Sås4 skivor torrt vitt bröd 1 dl olivolja 3 klyftor vitlök 2 gula lökar 250 g rökt skinka, i bit, t ex prosciutto 2 tomater (stora) 1-2 dl rött vin 2 msk färsk oregano, hackad salt peppar färsk basilika körsbärstomater