Lars "Ernst" Andersson sågade snabbt och lätt till en pizzaspade. Jag toppade med prosciutto, mozzarella, tomat, rödlök, skogschampinjoner och färsk basilika
Min egen lilla Ernst byggde en bar till festen. 5 msk finhackade örter (persilja, basilika, gräslök. 5 msk finhackade örter (persilja, basilika, gräslök
Basilika, salt, peppar. Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen. Basilika, salt, peppar. Ni som undrar vart min fina kökshandduk från Ernst kommer ifrån så är den från Room99
Receptet har jag hämtat från ett av Ernsts program. Linsbiffar med basilika. Basilika. Basilika är en favvokrydda och var även med i receptet på linsbiffarna här ovanför
Därför förvånas ni väl inte när vi säger att receptet tackar vi självaste Ernst Kirchsteiger för. Mixa tomater, basilika, chili och vitlök i en matberedare med kniven monterad
Det är käre Ernst Kirchsteiger som komponerat ihop dessa recept. Ajvar- och basilikasås. Jag gjorde som sagt halva mängden såsbas samt att jag endast gjorde vitlök/citron- och ajvar/basilikasås
nu och det är Ernst Kirschsteigers recept från hans sommarprogram. Örtbakade färskpotatisar600 g små färskpotatisar eller stora delade2 knippor färsk lök, ca 400 g1/2 dl olivolja1 dl hackade färska örter, t ex basilika, rosmarin, persiljasalt och peppar50 g chilimarinerade vitlöksklyftorGör så här. Ernst sås8 dl creme fraiche1 knippe färsk salvia1 citron5 vitlöksklyftor2 msk honung2 msk vit balsamicovinägersalt och pepparGör så här
Kvällens mat bestod av Marockansk kyckling från Sommar med Ernst. Givetvis gjorde jag en del justeringar i receptet, marockansk mynta gick inte uppbringa på våran ICA butik så jag ersatte detta med färsk oregano, citrontimjan och basilika