Ernst basilika recept

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

ex basilika. Ugn 200 grader. Lägg ut foliearken och strö lite salt på dem. Lägg en laxfile skiva på varje foliebit
Ernsts tagliatelle med skinka, tomat och rödvin

Ernsts tagliatelle med skinka, tomat och rödvin

1Sås4 skivor torrt vitt bröd 1 dl olivolja 3 klyftor vitlök 2 gula lökar 250 g rökt skinka, i bit, t ex prosciutto 2 tomater (stora) 1-2 dl rött vin 2 msk färsk oregano, hackad salt peppar färsk basilika körsbärstomater
HEMMAGJORD PIZZA PÅ GRILLEN

HEMMAGJORD PIZZA PÅ GRILLEN

Lars "Ernst" Andersson sågade snabbt och lätt till en pizzaspade. Jag toppade med prosciutto, mozzarella, tomat, rödlök, skogschampinjoner och färsk basilika
Helgfrukost!

Helgfrukost!

Så här kommer en frukost inspirerad av Ernst. Liten hallonsmoothie med avokado och basilika. några blad basilika + extra till garnering

Årets odlingar

) rovfågelskrämma a la Ernst, den fungerade bra. Denna sommar har jag knappt gjort annat än att sköta trädgården
Marinerade och wokade kräftor

Marinerade och wokade kräftor

På ”Sommar med Ernst” för något år sen wokade han kräftor. Ajvar- och basilikasås. Ernsts marinerade och wokade kräftor med tre olika dippsåser
En sväng till Italien!

En sväng till Italien!

Basilika, salt, peppar. Hacka basilikabladen och rör ner dem i såsen. Basilika, salt, peppar. Ni som undrar vart min fina kökshandduk från Ernst kommer ifrån så är den från Room99
Det kom några moln

Det kom några moln

Receptet har jag hämtat från ett av Ernsts program. Linsbiffar med basilika. Basilika. Basilika är en favvokrydda och var även med i receptet på linsbiffarna här ovanför
Minikräftskiva och firande av mamma

Minikräftskiva och firande av mamma

Det är käre Ernst Kirchsteiger som komponerat ihop dessa recept. Ajvar- och basilikasås. Jag gjorde som sagt halva mängden såsbas samt att jag endast gjorde vitlök/citron- och ajvar/basilikasås
Valborgsfirande!

Valborgsfirande!

nu och det är Ernst Kirschsteigers recept från hans sommarprogram. Örtbakade färskpotatisar600 g små färskpotatisar eller stora delade2 knippor färsk lök, ca 400 g1/2 dl olivolja1 dl hackade färska örter, t ex basilika, rosmarin, persiljasalt och peppar50 g chilimarinerade vitlöksklyftorGör så här. Ernst sås8 dl creme fraiche1 knippe färsk salvia1 citron5 vitlöksklyftor2 msk honung2 msk vit balsamicovinägersalt och pepparGör så här
Söndag

Söndag

Kvällens mat bestod av Marockansk kyckling från Sommar med Ernst. Givetvis gjorde jag en del justeringar i receptet, marockansk mynta gick inte uppbringa på våran ICA butik så jag ersatte detta med färsk oregano, citrontimjan och basilika
Lördag

Lördag

Till den delikata anrättningen så blev det Malfattis och ett glas rött från Ernst. Blanda vitlök, basilika och rosmarin och klappa in i köttet