Ernst balsamvinäger recept

Ernst fräscha julsalat

Ernst fräscha julsalat

Sallad 1 1 dl valnötter 2 2 st äpplen, använde päron istället 2 2 dl västerbottenost 2 2 st askar ruccola, bytte en mot en mixad för att få fin färg 1 1 st granatäpple Vinägrett 1 1 st apelsin, pressad 1 1 msk vit balsamvinäger 1 1 dl kallpressad rapsolja 2 2 tsk flytande honung SvartpepparBlanda ihop ingredienserna till vinägretten. 1 1 msk vit balsamvinäger
Tema Ernst!

Tema Ernst!

Eftersom potatissalladen är väldigt smakrik med ingredienser som västerbottenost, honung och balsamvinäger, var det svårt att hitta någon bra sås som skulle passa till
Ernsts hemmagjorda senap

Ernsts hemmagjorda senap

2 förp bruna senapsfrön [2 x 28g] 4 msk honung 3 msk grädde 3 msk senapspulver 1 tsk salt 3 tsk vit balsamvinäger
Ernsts potatissallad

Ernsts potatissallad

2 kg färskpotatis (eller vanlig potatis) 1 knippe dill 1 knippe persilja 1 knippe gräslök 1 dl olivolja 1 dl vit balsamvinäger (eller saft av en citron) 1,5 msk salt svartpeppar, nymalen 2 msk honung 1 knippe rädisa
Ernsts örtiga kryddpasta

Ernsts örtiga kryddpasta

200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)

Kräftor med 3 goda såser

Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Potatissallad med västerbottenost.

Potatissallad med västerbottenost.

Det ursprungliga receptet har vi fått från Ernst Kirchsteiger, men lite förändringar är vi ju bara tvungna att göra
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. 1 msk Balsamvinäger Vit
Födelsedagsmiddag!

Födelsedagsmiddag!

Det blev tre olika snittar, bla Brushetta med ruccolakräm från Sommar med Ernst. Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda

sommarens godaste potatissallad

Det var Ernsts potatissallad med västerbottenost som var urenkel att röra ihop och himmelsk att äta. Blanda ut balsamvinäger och olivolja med honung i en skål och häll det sen över potatisen
Dags för kräftor

Dags för kräftor

1 tsk vit balsamvinäger. 1 tsk balsamvinäger. Heta kräftor à la Ernst Kirchsteiger 2 äggulor. Kräfttid. Senaste veckan har jag tillbringat i vackra Sörmland, i Lennarts hyrda stuga på Klämmingsbergsbadets Camping utanför Gnesta

Kräm de la kräm

Ernst kräm. Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda. 5 dl olivolja2 msk vit balsamvinäger1 dl riven starkostpeppar från kvarnGör så här. 2 msk vit balsamvinäger
Marinerade och wokade kräftor

Marinerade och wokade kräftor

På ”Sommar med Ernst” för något år sen wokade han kräftor. Smaksätt med vit balsamvinäger och finhackat citronskal
Kräm de la kräm

Kräm de la kräm

En annan storfavorit är Ernst ruccolakräm. Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda