Äppelrimmat sidfläsk. Blanda äppeljuice och salt tills saltet har löst sig. Skär samtidigt fläsket i 1,5 cm tjocka skivor och marinera i fläsket i äppelrimlagen i 12 timmar eller upp till ett dygn
Sallad 1 1 dl valnötter 2 2 st äpplen, använde päron istället 2 2 dl västerbottenost 2 2 st askar ruccola, bytte en mot en mixad för att få fin färg 1 1 st granatäpple Vinägrett 1 1 st apelsin, pressad 1 1 msk vit balsamvinäger 1 1 dl kallpressad rapsolja 2 2 tsk flytande honung SvartpepparBlanda ihop ingredienserna till vinägretten. 2 2 st äpplen
6 medelstora Ingrid Marie-äpplen. 16 medelstora Ingrid Marie-äpplen 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade 1,2 dl russin eller korinter 2 dl vatten 1 tsk kanel 2 små lagerblad 1 dl vit balsamico 3 dl råsocker 2 tsk curry 1 msk riven ingefära 1 nypa saltSkala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar. Blanda ner äpplena och koka lätt tillsammans med russin och ca 2 dl vatten
Jag har precis tittat på säsongens sista avsnitt av "Sommar med Ernst". Hösten för mig är lugn (men blir inte alltid), ordning, återhämtning, tända ljus och äpplen