Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsås och västerbottenost ovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset
Jag serverade mina potatisbakelser med bearnaisesås och entrecote. 6 st formar 8 st potatisar 3 dl crème fraiche (34% fetthalt) 3 st ägg 2 st vitlöksklyftor 2 tsk örtsalt Salt & svartpeppar 1,5 dl riven (gärna västerbottenost) Smör till pensling av formarna Serveringsförslag Entrecote Bearnaisesås Gör såhär
Trött på all påsk mat som man är så blev det grillad entrecote med grönsallad, tryffelmör och västerbottenost- smör som vi köpte på Ica Åre i deras delikatess disk
3 dl riven ost (jag tog västerbottenost). 3 dl riven ost (jag tog västerbottenost). Heeeeey…. Nu har jag varit kass på bloggandet igen, jag och bloggar kan ha den relationen ibland
Helgen bjöd förutom fredagens festligheter även på Nordens Ark-besök, havets wallenbergare, färska kräftor, grillad (Pa gjorde en strålande insats med pannlampa och paraply) entrecote, vin i mängder, svampplockning, hembakta kakor och spaghetti och köttfärssås (på ultranärproducerad nötfärs)
Lägger nog helst en bra köttbit på grillen, gärna en entrecote som hängmörats länge av god kvalitet. Det händer att vi ibland gör vegetarisk pizza, senast gjorde vi en med tunt hyvlad jordärtskocka, kastanjechampinjon, stor kapris som toppades med västerbottenost
Saftig entrecote ihop med grönsparris och en fantastisk chilibearnaise. Medans sparrisen kokar steker du entrecoten på hög värme till den är precis så blodig eller genomstekt som du föredrar
Västerbottenost. På ett helt annat jobb gjorde jag en dillpesto och snart stod jag där i total ofokus och insåg att jag skulle göra dillpesto till lammentrecoten hemma i kylen