Entrecote trattkantareller recept

Helstekt entrecote med kantarellsås

Helstekt entrecote med kantarellsås

Ikväll helstekte jag entrecote och till köttet serverades en kantarellsås, crushed sweetpotatoes, brysselkål och ugnsbakade tomater
Stekt entrecote med tillbehör

Stekt entrecote med tillbehör

Dags att steka entrecote. Servera entrecoten med trattis-såsen, klyftpotatisen, kokta grönsaker samt salladen
Saltrullad entrecôte med svampsås

Saltrullad entrecôte med svampsås

Sås3 dl blandsvamp, trattkantareller eller trumpetsvamp2 schalottenlökar2 msk smör1 msk vetemjöl3 dl vispgrädde3 msk kalvfond2 tsk honung½ tsk vitvinsvinägerHacka svampen lite grovt och finhacka löken
Entrecôte med hasselbackspotatis & trattkantarellsås

Entrecôte med hasselbackspotatis & trattkantarellsås

Häll sedan de väl avrunna trattkantarellerna och resten av grädden. 2 dl trattkantareller (lägg i blöt en hlavtimme innan om du har torkad). 2 dl trattkantareller (lägg i blöt en hlavtimme innan om du har torkad)

Entrecote med smör och lök sås

Hetta upp två stekpannor, smält smör i båda och tillsätt 0,5dl schalottenlök och en pressad vitlöksklyfta i en panna och stek i någon minut, tillsätt alla trattkantareller och tillsätt salt och peppar, rör runt tills svamparna är mjuka, ca 8 min. 200 gram trattkantareller
Koreansk bulgogi i salladsblad

Koreansk bulgogi i salladsblad

entrecote i tunna skivor (prova gärna 400 g trattkantareller för en vegetarisk variant). 1vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
Wok med nudlar och biff Chow Mein

Wok med nudlar och biff Chow Mein

200 gram biff som ryggbiff, innanlår, rostbiff, entrecote eller flankstek. 0,5 dl torkade trattkantareller eller annan torkad svamp (valfritt)
Entrecôte, kantareller, tomat, blixtar och dunder

Entrecôte, kantareller, tomat, blixtar och dunder

Fräs trattkantareller, salta och peppra. Den planerade svampplockningen ersattes med en snabb hämtning vid ett ställe, längs vägen där det alltid växer en liten kantarellfamilj
Helhärlig helg!

Helhärlig helg!

Helgen bjöd förutom fredagens festligheter även på Nordens Ark-besök, havets wallenbergare, färska kräftor, grillad (Pa gjorde en strålande insats med pannlampa och paraply) entrecote, vin i mängder, svampplockning, hembakta kakor och spaghetti och köttfärssås (på ultranärproducerad nötfärs)
Trattkantarell-sås

Trattkantarell-sås

Torkade trattkantareller, ca 1-2 dl torkade (ta lämplig mängd efter tycke och smak – tänk på att de sväller när de blötlagts) – blötlagda i hett vatten i ca 20 minuter

Trattkantareller och annan svamp

Trattkantareller och annan favoritsvamp. När den ena vännen och släktingen efter den andra höstar hem stora lass av trattkantareller från sina skogspromenader och frågar om recept kan jag inte låta bli att skriva om mina favoritsvampar