Häll sedan de väl avrunna trattkantarellerna och resten av grädden. 2 dl trattkantareller (lägg i blöt en hlavtimme innan om du har torkad). 2 dl trattkantareller (lägg i blöt en hlavtimme innan om du har torkad)
Hetta upp två stekpannor, smält smör i båda och tillsätt 0,5dl schalottenlök och en pressad vitlöksklyfta i en panna och stek i någon minut, tillsätt alla trattkantareller och tillsätt salt och peppar, rör runt tills svamparna är mjuka, ca 8 min. 200 gram trattkantareller
Denna dag var det dock en annan femma, fortfarande inte mycket men det som trängdes i disken var desto bättre, lite mixade grönsaker, några ostar från favvo stället Jarseost, lite härligt marmorerad entrecote och några olika varianter lax från Wahlström's fiskardotter, där en kallrökt bit fick följa med hem
Fräs trattkantareller, salta och peppra. Den planerade svampplockningen ersattes med en snabb hämtning vid ett ställe, längs vägen där det alltid växer en liten kantarellfamilj
Helgen bjöd förutom fredagens festligheter även på Nordens Ark-besök, havets wallenbergare, färska kräftor, grillad (Pa gjorde en strålande insats med pannlampa och paraply) entrecote, vin i mängder, svampplockning, hembakta kakor och spaghetti och köttfärssås (på ultranärproducerad nötfärs)
Torkade trattkantareller, ca 1-2 dl torkade (ta lämplig mängd efter tycke och smak – tänk på att de sväller när de blötlagts) – blötlagda i hett vatten i ca 20 minuter
Trattkantareller och annan favoritsvamp. När den ena vännen och släktingen efter den andra höstar hem stora lass av trattkantareller från sina skogspromenader och frågar om recept kan jag inte låta bli att skriva om mina favoritsvampar