Börja medklyftpotatisen. I fredags åt vi en av mina "helgfavoriter" - en entrecotemed konjakssky. et brukar jag ibland komplettera receptet med en klick vitlökssmör på köttet
Servera med tomater, sås och klyftpotatis. Gör sås, tomater och klyftpotatis under tiden. Skala och skär potatisen i klyftor och blanda med olivolja i en ugnssäker form eller långpanna med bakplåtspapper
Det är även gott med pommes frites eller klyftpotatis och sallad till. Vispa upp smöret med en elvisp. Servera entrecôten toppad med Café de Paris och varma haricots verts toppade med flingsalt
Lägg i en liten kastrull med vinäger, vatten, salt samt vitpeppar. en skiva Bearnaisesmör som får smälta över det varma köttet, klyftpotatis, tomat- och mozzarellasallad samt grillad sparris
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också