Ta ut köttet ur kylskåpet och låt det bli rumstempererat medan grillen värms upp. ”BBQ Fisk, vego, kött” är skriven av Ben O'Donoghue och ges ut av Norstedts
Lammfilé är fantastiskt, men jag har ju en förkärlek för kött medben. Då kan jag äta i ro tills dess att Sofia måste köra in mig med pirra från uterummet
Fina fläskkotletter medben och fettkappa fick bräsera i buljong med goda örtkryddor och lök, därefter silade jag såsen och kokade upp med grädde som kotletterna sen fick ligga i
Visst, t-benstek och entrecote är ju gott det också men för mig kan det knappt mäta sig med högrev i en köttsoppa, smältande fläsklägg eller som här märgpipa i en gryta
Skär sedan bort köttet från benet, skiva det i skivor på en halv cm och lägg tillbaks dem vid benet på ett serveringsfat, entrecoten ska så att säga se hel ut igen
ex lammkotlett eller entrecote, men då ska köttet inte kokas. Låt kotletterna sjuda på låg värme tills köttet släpper från benet, ju längre ju mörare kött
Men de största skälen till att jag äter rejält med fett är för att jag håller mig mätt längre och framför allt för att mitt ökade fettintag bidragit till att jag är så frisk idag
Sedan ska det vara bitar från hela djuret, inte bara ryggbiff, eller entrecote, eller filé, eller lättillgängliga och ”enkla” bitar utan jag väljer gärna kinder, svansar, flankar och ben så jag känner att man respekterar och vördar hela djuret
Rör smöret väl med vitlök, persilja och citron. Jag väljer att köpa de fetaste styckdetaljerna hos slaktaren, äter alltid skinnet på kycklingen och kokar egen fond på benen
Dessutom har det gått tillräckligt många år sedan Sergeant Pembry försåg Hannibal Lecter med nästan råa lammkotletter att man kan äta dylika utan att betraktas som en presumtiv seriemördare