Så hittade jag en bit entrecôte med kort datum på affären härom sistens så då beslutade jag mig för att återuppleva just Entrecôte Café de Paris och köpte med mig också en burk mango chutney
Skiva mango och avokadon och blanda med glasnudlarna, dressingen, löken, spenaten och koriandern. Slice mango and avocado and mix with glass noodles, dressing, onion, spinach and coriander
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Efter det följde en väldigt god kräftcocktail med mango och koriander. Igår var en fantastisk kväll. Vi var ett gäng på 12 personer som firade tillsammans hemma hos våra fina vänner Lotta och Linus i Sundborn
Lägg salladen på ett stort fat, fördela woken över samt mango och nötter. 4 halvtinade fläskkarrékotletter ( 400-600 g)½ dl teriyakisås, köpt eller egen2 röda chili, finhackade2 paprikor, i mindre bitar1 rödlök, strimlad½ purjolök, strimlad½ kruka koriander1 romanssalladshuvud, strimlat1 färsk mango, tärnad1 dl salta jordnötter, grovhackadeSkär de halvtinade karréskivorna i lövtunna skivor. 1 färsk mango
300 gram biff eller entrecote (jag hade det senare). 1 förpackning djupfryst mango. 300 gram biff eller entrecote (jag hade det senare). 1 förpackning djupfryst mango
Entrecote & fläskkarré är perfekt till grillen. Mango- & ananasglaze. 1 mango. 1 mango. Att grilla kött är betydligt svårare än att steka kött, tycker jag
De ångade innehåll kycklingfärs och karré och de friterade entrecote och svamp. Plommon och ingefärssås (färdig på flaska), japansk soya blandad med sesamolja samt en mangosås smaksatt med kanel och chili som Ida mixtrade ihop
Helt ärligt är en fin entrecote svårslaget. Rökta musslor med grillad citronvinägrette till förrätt, en flank med koriander, chilli, vitlök och grillad mango och rökt tomat sallad till varmrätt och så avsluta med rökt brie med stjärnanis, honung och grillade fikon
Men kanske lite grillade heta räkor på spett tillsammans med en grillsallad till förrätt, en grym entrecote med en stuvning av spetskål, grädde och tryffel, och till efterrätt rökt och grillad mango med egengjord vaniljglass med lite rostade mandelflarn