Dela köttet i två bitar, banka ut dem lätt. Pensla lätt med olja. 800 g entrecote i bit. Börja med såsen. Koka ihop kryddor, lök, vinäger och vatten tills all vätska kokat in
Svetta tills riskornen är täckta av en tunn hinna fett och är lätt transparent. Fortsätt att späda och röra om vart annat, tills riskornet har en liten kärna kvar, det vill säga att det har ett lätt tuggmotstånd
100 g grillade paprikor. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche. Skär köttet i bitar ca 3 x 3 cm. Blanda smör-&rapsolja med salt, peppar och rosmarin i en bunke
Fräs kronärtskockan lätt i panna för att få bort den mesta vätskan. En smakrik mild gratäng på kronärtskocka och potatis, vilken serverades till rejäla skivor entrecote som fick sig en tur i grillpannan
Valfritt kött, fläsk eller nöt – vi hade entrecote. Hacka basilikan och tomaterna i strimlor, skär löken i tunna skivor, krossa nötterna lätt och blanda ner allt i aiolin
Recept på min marinad till helgrillad entrecôte kommer. Det är ju det som är hela grejen, att lätt lägga på ett gott kryddat kött/fisk eller fågel och ett enkelt tillbehör och en god sås
Häromkvällen grillade jag ryggbiff och entrecote. Entrecote med vitlökssås och skivad ugnspotatis. Ugnspotatis och färska lökarLättkokta sockerärtor är goda tillbehör
Jag valde en bit marmorerad entrecote till min marinad. Det är rätt lätt att fastna i samma gamla beprövade marinad som man gjorde redan sommaren 1994 när Sverige fick till ett brons i fotbolls-VM
Som det annars lätt blir på grillen. Jag grillade antrekå, eller entrecôte om vi ska vara noga, för första gången i mitt ganska långa liv den gångna lördagen