Jag har länge haft som mål att alltid baka vårt egen bröd - knäckebröd undantaget - men så hamnar vi i perioder när vi inte äter så mycket bröd och hela idén faller i glömska
0,5 tsk jäst (3 g). 13,5 dl vatten (350 g). 17,5 dl vetemjöl (450 g). 12 tsk salt (12 g). 10,5 tsk jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna
Kalljästa, ljusa frukostbullar (ca 8 st). God morgon,. Hoppas att söndagen börjat på bästa sätt. Här är det redan full fix inför eftermiddagen då vi får trevliga gäster på besök, de ska få agera smakpanel på ett par nya rätter jag vill testa inför ett galej i sommar
Här har du ett busenkelt recept på små ljusa kex som passar perfekt till ostbrickan eller te-fikat. Inlägget Enkla kex utan gluten & mjölk dök först upp på Clean Eating by Annika
Men trots en något för trång keps på huvudet idag ska jag nog lyckas veva ihop en tårta, kanske det blir en kladdkaka som alltid är ett säkert kort och förmodligen det enklaste man kan baka
Till de ljusa kakorna änvände jag vita chokladknappar (150 gram) som jag vände ner i smeten, till de mörka kakorna hackade jag 200 gram Marabou mjölkchoklad med Daim som jag vände ner i smeten