Ja, i en saltlag, men en vinegrette är så mycket godare, dessutom bra att ringla över en sallad. Vinegretten kommer skikta sig med tiden men det gör inget, blanda vid behov
Här är i vilket fall som helst en enkel rätt som andas sommar. Skala sedan rödbetorna i rinnande kallt vatten (använd gärna plasthandskar) och vänd sedan ner dem i en vanlig vinegrette och skiva ner getosten i salladen, se recptet från i fredag
Vi kör enkelt idag. Häll couscousen i en skål, häll över vinegretten och i med alla tillbehör. 3 port couscous ½ granatäpple 1 mango 1 avocado ca 1½ dl hackade cashewnötter ruccola Citronvinegrette. saften från ½ citron 1 dl olivolja 1 tsk honung flingsalt och svartpeppar timjan Börja med att göra vinegretten så den får stå och dra en stund
Både ketchup och sweet chili är enkelt och en jädra smakskillnad att göra egen. Riktig bra baser att ha i kylen för att piffa upp vardagsmaten eller förstärka en grillsås, en glace, i grytan, i soppan, i en kall sås med creme fraiche, i en vinegrette, i en salsa, varm macka, paj…
En sval kyckling"sallad" china-style som inte som en vanlig sallad innehåller en massa grönsaker, utan enkelt serveras med risnudlar som drar åt sej alla goda smaker från vinegretten den serveras i, än en gång galet gott