Gärna enkelt. Jag hade en idé om att äta torsk. Efter lite letande hittade jag dock ett recept hos Kryddburken som fick utgöra inspirationskälla för mina torskbitar
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax och torsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
I dag blev det en snabb och enkel fiskrätt som blev supergod. torskrygg eller lax också. 400 gr torskblock (tinad) eller annan fisk. Relaterade 400 gr torskblock (tinad) eller annan fisk
En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihop och grädda. Enkel fiskgratäng med tomat (4-6 port. 800 g torskfilé. 800 g torskfilé
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Otroligt gott och enkel vardagsmat att göra. Jag älskar fiskrätter, gärna lax men här är en oväntad kombination med torsk och baconsås som vi testade hemma för ett tag sen
torsk och lax. Fräs strimlad purjolök och vitlök i olja. Tillsätt salt, peppar, timjan, vatten, saffran, fond, vin, matlagningsgrädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter