Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. • 450 g spaghetti• havssalt och nymalen svartpeppar• olivolja, extra virgin• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade• 1–2 torkade röda chili, smulade• 400 g skalade räkor eller scampi• 1 litet glas vitt vin• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)• 1 citron (rivet skal och saft)• 2 nävar rucola, grovhackadGör så här. 450 g spaghetti
Spaghetti cacio e pepe är en italiensk pastarätt som verkligen är enkel men otroligt god och fylld av smak även om det bara är ett par få ingredienser inblandade, nämligen svartpeppar, parmesan, olja och pasta
Rena smaker enkelt kombinerade till något fantastiskt. ”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallar spaghetti alla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Testade en ny variant istället för spaghetti som jag hittade hos Åse, att använda vitkål istället. Dock inget som föll de andra familjemedlemmarna i smaken, de ville minsann ha vanlig spaghetti