Riv skalet och pressa saften från citronen. Till ugnsstekt lax tycker jag att det är gott med citronsås, i måndags gjorde jag en enkel variant med få ingredienser
Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften
att göra saft av blommorna. Syrénsaft. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
Salta och pressa över citronsaft. 2 msk saft av en citron. 2 msk saft av en citron. Så var det måndag och dags att fundera på lättlagad och god vardagsmat igen
5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten
i mer citronsaft. Enkelt, eller hur. Riv ner skalet och pressa i saften från 1 citron i äggsmeten. Torsdagar som denna känns mest som fredag för oss båda eftersom vi är lediga tillsammans i morgon