Pressgurka finns i TVÅ varianter, en med kokt ättikslag för burkar som ska lagras lite längre och en snabb-ättikslag om man bara vill göra en liten sats som snabbt går åt och som är bus-enkel att svänga ihop på bara ett par minuter
Pressgurka är ju himla enkelt, så här gör man. Den är inte lika god att bara äta rakt upp och ner som den är i tex en sallad så därför testade jag att göra pressgurka på den och det blev supergott
Servera med gräddsås, kokt potatis och pressgurka. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan
Ett bra sätt att enkelt få så jämnstora järpar som möjligt och fyllningen på plats är att breda ut färsen på ett skärbräde och sedan skåra upp lika stora bitar
Jag ska inte bli långdragen utan tänkte hålla inlägget lika kort och enkelt som maten. Till pannbiffarna och medan pressgurkan ligger till sig, rör jag ihop en snabb dijonsås på crème fraîche och lite honung
Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)