Anledningen till detta ska ha varit att giftig koppar kunde läcka genom tennbeläggningen i formen och ut i ostkakan och att det helt enkelt var säkrare att hugga in i dess mitt
Enkelostkaka. Jag kan fortfarande minnas, som vore det igår, när mamma överraskade med att bjuda på ljummen ostkaka med lättvispad grädde och hemkokt jordgubbssylt
(Det bildas lätt vätska i botten av ostkakan. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, 35-45 minuter tills ostkakan stannat och är gyllene. Det är lätt att hälla av så snart ostkakan kommit ur ugnen) 3 ägg
Enkelostkaka med keso. En god och enkel frosting med cream cheese (naturell färskost) och smak av vanilj, som är supersmidig att ta till när man ska dekorera cupcakes eller kakor
Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakan med ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant med keso, så mumsigt