Denna enkla rabarberkaka med kardemumma passar perfekt till helgfikat. Skiva rabarbern i tunna skivor och blanda med socker, potatismjöl och mortlade kardemummakärnor
Äppelkakan, denna klassiker, smakar ännu bättre med citron i smeten och kardemummakärnor på äpplena. Har ni inte kardemummakärnor går redan mortlad krydda lika bra
Rör ner ingefära, kanel, kryddnejlikor och kardemumma i blandningen. Pepparkaksdeg är jättenkelt att göra själv och det blir så himla mycket godare än färdig deg och vi tycker också att det är betydligt enklare att göra pepparkakor av en hemmagjord pepparkaksdeg än med en färdigköpt då den hemmagjorda håller ihop mycket bättre
Stöt kardemumman i en mortel. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma
En smulpaj går fort att göra om man får fikagäster och för den som inte tror sig kunna fixa en god efterrätt kan jag glädja med att det är busenkelt att göra en smulpaj
Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde. Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål. Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. 2 tsk kardemumma
Blanda ned Keso, hirsmannagryn och kardemumma och häll i en smord form. Det är enkelt att göra kakan/puddingen laktosfri genom att använda laktosfri Keso