Hej på er. Brasan är tänd, frukosten intagen och snön öser ner. Det har snöat hela natten här i Skåne och så här mycket snö har det inte kommit i samma veva på flera år
Närande, enkelt, milt och otroligt gott. Det här är den allra enklaste pasta man kan göra hemma. På Artusis rekommendation åt vi våra malfattini i en buljong som vi kokte på skrovet från den goda kalkonen, i förra veckan
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jag har länge velat testa göra egen leverpastej. Dels för att det är kul att testa göra grejer från grunden och dels för att det verkar omöjligt att hitta leverpastej som inte innehåller en massa skit och socker
När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Ett jätte enkelt recept som inte kräver någon glassmaskin eller något rörande. Grundrecept är så enkelt som 5 dl grädde, som vispas, samt en burk (ca 400 g) kondenserad mjölk