Focaccia med körsbärstomater och basilika. Rosmarinfocaccia. Oliv- och fänkålsfocaccia. Rödlöksfocaccia. 11 sats focacciadeg (se grundrecept). 1Grundrecept focaccia 25 g färsk jäst, 1/2 pkt 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Focaccia med körsbärstomater och basilika 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 250 g körsbärstomater på kvist 250 g gula cocktailtomater 1 kruka färsk basilika Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Rosmarinfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 4 kvistar färsk rosmarin Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. 1Oliv- och fänkålsfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrön. 1Rödlöksfocaccia 1 sats focacciadeg (se grundrecept) 3 rödlökar Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningFocaccia, grundrecept
Detta bröd var verkligen enkelt att göra och det blev så galet gott, men det är klart - extra gott var brödet allt på morgonen då det var nybakat, saftigt med en knaprig skorpa på
Hade spanat in denna enkla focaccia på Lindas blogg och resultatet blev riktigt bra. När vi hade gäster över i fredags var jag riktigt sugen på att baka bröd
Grundrecept focaccia25 g jäst [0,5 förp] 3 dl vatten, ljummet 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 250 g körsbärstomater (på kvist) 250 g gul körsbärstomat 1 kruka färsk basilika olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rosmarinfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 4 kvistar färsk rosmarin olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Oliv- och fänkålsfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrö olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning. Rödlöksfocaccia1 sats foccaia (deg, se grundrecept ovan) 3 rödlökar olivolja, till plåten och utbakning flingsalt, till plåten och utbakning
Det är enkelt att göra och går att variera med massa olika toppingar. Igår var vi ju som ni vet på kalas och jag bakade lite bröd dit, bland annat blev det focaccia som är ett riktigt gott italienskt matbröd