Enkel bjudmat recept

1 Spara
Tips på bra bjudmat

Tips på bra bjudmat

Kommer gäster på middag och fantasin brister. Här följer några tips på mat som är enkel att laga till många, går bra att förbereda i förväg och som med stor sannolikhet gillas av gästerna
152 Spara
Mumsig Laxgryta

Mumsig Laxgryta

Tips till helgen. Denna rätt är fantastiskt god. Krämig och enkel att göra. Limen gör att smaken blir godare och fräschare
23 Spara
70-talsmiddag

70-talsmiddag

Till efterrätt bjöd jag After eight päron som jag knappt tror jag har ätit sedan jag var barn, vilket är synd för det är både en enkel dessert och mycket god
13 Spara
Pulled beef i lergryta

Pulled beef i lergryta

Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulled beef. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
5 Spara
Gomiddagryta

Gomiddagryta

Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Koka upp vatten och kryddor, lägg ner köttet. Sjud under lock på svag värme ca 45 min
4 Spara
Lingonskinka

Lingonskinka

Det är enkelt och lättlagat med enkla ingredienser, men slutreslutatet är fantastiskt smakrikt. När vi dessutom ändå är inne på ämnet bjudmat, så tänkte jag idag tipsa om en av de allra bästa bjudmiddagarna som finns
4 Spara
Ljummen grekisk kycklingssallad

Ljummen grekisk kycklingssallad

Ljummen grekisk kycklingssallad8 personer5-6 kyckling filéer (1 kg)2 tsk salt2 krm nymald svartpeppar4 msk grovhackad färsk oregano eller 2 tsk torkad1 msk olivolja600 g pasta, tex tagliatelle3 gula paprikor8 tomater1 gurka400 g fetaost2 dl svarta oliver med kärnorDressing
4 Spara
Schnitzel Mexicano

Schnitzel Mexicano

Skär skinkan i fina strimlor och fräs den tillsammans med den hackade löken och vitlöken. Tillsätt därefter salsa, cremé fraiche och den tärnade paprikan
2 Spara
Matsedel vecka 40

Matsedel vecka 40

En helt nybakd kanelbulle, fortfarande ljummen från ugnen, är nog något av det godaste som finns helt enkelt, och dessutom det perfekta bakverkat att ha ett gäng väntandes i frysen
2 Spara
Bästa carbonaran

Bästa carbonaran

Vi äter den som snabb enkel lunch, men den funkar utmärkt som bjudmat. Min bild av Pasta Carbonara har länge varit sån där slafsig pastarätt som helst bör undvikas
2 Spara
Sallad Nicoise

Sallad Nicoise

Blanda allt försiktigt, eller lägg helt enkelt upp allt i ett stort fat. Låt tonfisken rinna av. Skär äggen i kvartar
2 Spara
Ost- och lökpaj

Ost- och lökpaj

Värm smör och vatten/mjölk i en kastrull tills smöret smält. Låt koka upp. Häll den varma vätskan över mjölet och arbeta ihop till en lös deg
1 Spara
Rotfruktssoppa med äppelfräs

Rotfruktssoppa med äppelfräs

Rotfruktssoppa (ca 4 personer)1 gul lök1 msk olivolja400 gram palsternacka1 normalstor morot1 handflatestor rotselleri0,5 krm vitpeppar7 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar2,5 dl vispgrädde1,5 dl torrt vit vin1 nypa mald stark chiliÄppelfräs1 burk kikärtor1 tärnat äpple1 msk olivolja2 tsk curry0,5 krm saltPersiljaGör så här1
9 Spara
Skinkpaj

Skinkpaj

Härom dagen gjordes det paj, en skinkpaj, med lite andra grönsaker i. Såhär på sommaren blir jag alltid sugen på lite lättare mat som sallader, grillat med mycket grönsaker och kalla såser, pajer eller bara en tallrik yoghurt med bär och lite finn-crisp till
4 Spara
Festlig helstekt lammsadel

Festlig helstekt lammsadel

 Servera med gelé, råstekt festpotatis – länk och sky till.  Sätt ugnen på 250º. Putsa bort de yttre, tunna hinnorna på sadeln och skär bort senorna längs med ryggraden
3 Spara
Lolisens laxpudding

Lolisens laxpudding

Skär fisleen i tunna skivor eller stimlor. Skär potatis och lök i tunna skivor. Smöra formen och varva potatis, lök och fisk i två lager samt sluta med potatislagret
Sökförslag och sidor