Jag och Steve har varit dit en gång tidigare och tyckte att både maten och vinet var superbt. Här började morgonen enligt Steves och min nya tradition med veckans engelska frukost på The Rocket i Putney
Om Shepard’s pie är en engelsk eller skotsk paj verkar det råda viss debatt om, likaså om den enbart ska innehålla lammfärs eller om man också kan ha nötfärs
Bland annat har jag tagit intryck av ett engelskt recept för fruktfyllda revbenspjäll… Till er som inte äger en römertopf (lergryta) kan jag bara säga
Shepherds pie är den väl i och för sig mer känd som, engelsk husmanskost när den är som bäst. Vinet föll oss absolut på läppen, fylligt och krämigt, och kommer absolut att hitta hem till köket fler gånger
Och hemma så kan ju alla njuta av ett glas vin till maten. 1 dl rödvin. 1 msk engelsk senap. Tillsätt sedan vinet och rosmarinen, låt såsen koka i 3-4 min, tills hälften av vinet finns kvar. 1 dl rödvin. 1 msk engelsk senap
Häll på buljong och eventuellt vin. 2 dl buljong +1 dl rödvin eller 3 dl buljong. Ugn. 225°. Bryn köttet i fett i omgångar och flytta över det i en gryta
Salta och peppra ordentligt (och inte så där mesigt, engelskt så maten inte smakar något…Sorry Ben. Inte precis vad jag skulle kalla bjud-mat men med ett glas vin att skölja ner det med tyckte ju till och med jag att det kändes festligt
Första målet intogs på restaurang, en Engelsk Frukost passar fint efter en lång resa. Först ut blev kycklingvingar, snabblagat och den godaste delen på kycklingen enligt min smak