Engelsk matlagning gör för det mesta ingen glad, men deras efterrätter är inte så dumma. En efterrätt i snygga lager på lager som verkar kunna innehålla lite olika saker, t ex sockerkaka indränkt i söt sherry, körsbärssylt, vaniljkräm, grädde och färska bär
I just denna version hällde jag på lite limesockerlag på sockerkakan eftersom det är barn som ska äta den också (om de är snälla) annars används sherry i en klassisk trifle
)4 egg140 g sukker140 g hvetemel1 ts bakepulver3 dl kremfløte1 vaniljestang4 eggeplommer50 g sukker3 ss maisenna3 dl kremfløte250 g frukt/bær etter eget ønskeca ½ dl søt sherry eller madeira, eller fruktsafthakkede valnøtter eller ristede mandelflakSukkerbrød
Den svenska utbildaren och sherry konnässören, Anders Öhman, samt den svenska men engelsk skrivande Madeira virtuosen, Niklas Jorgenssen, är två bra exempel på kunskaps- och inspirationskällor som aldrig sinar, hoppas jag
Lägg dem i en skål och dränk in dem med rom, marsala eller någon likör eller madeira eller sherry. DAGENS RECEPT 13-07-03MARIES JORDGUBBSTRIFLEDet finns många variationer på trifle, en gammal engelsk dessert