Skaka russin, sukat och kakfyllning i lite mjöl. Engelsk Fruktkaka2 st400 g rumsvarmt smör400 g strösocker6 ägg4 dl russin100 g sukat100 g kakfyllning100 g skållad, skalad mandeldrygt 1 dl konjak400 g vetemjölSätt ugnen på 175 grader. 4 dl russin
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Blanda russin och kakfyllning i en skål tillsammans med resten av den tropiska fruktmixen. Blanda ner kanel och vetemjöl samt russinblandningen och resten av nötblandningen
Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Riktig engelsk fruktkaka är tung, full av torkad frukt och serveras traditionellt sett till jul. Rör ner konjak, citronskal, russin, hackade dadlar, apelsinskal och valnötter, brutna i småbitar
125 g russin och korinter blandat. Jag gör alltid degen i bakmaskinen. Skall man göra den för hand får man nog ta en hel påse torrjäst eller motsvarande mängd färsk
) Jag gillar fruktkaka för att det är engelskt, festligt och generöst på något vis. Blanda aprikoser, citronsaft och -skal, russin och syltade apelsinskal med mjölet
Har använt Panettone pappersformar som jag har köpt på internet från en engelsk sida. Fyllningen i Panettonen varierar men är ofta fylld med kanderad apelsin, citronskal och russin och alla symboliserar olika saker