Olivolja, att steka i. Om Shepard’s pie är en engelsk eller skotsk paj verkar det råda viss debatt om, likaså om den enbart ska innehålla lammfärs eller om man också kan ha nötfärs
Jag hittade den på en sida med engelsk text, nämligen den HÄR. Olivolja. Olivolja. Placera aubergineskivorna på plåten och häll över rikligt med olivolja, salt och peppar
Hetta upp en skvätt olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. 500 g blandfärs 1 liten lök, finhackad eller riven 70 g bacon, finskuren 1/2 dl ströbröd 1 ägg, uppvispat 1 tsk torkad oregano 2 tsk engelsk senap salt nymalen svartpeppar olivolja färsk koriander. 1-2 torkade anchochili (finns i välsorterade livsmedelsbutiker) olivolja 1 gul lök, finhackad 3 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna 2 tsk spiskummin 1/2-1 msk chipotlepaste (eller efter smak) 1 burk hela tomater à 400 g 2 1/2 dl oxbuljong 1/2 lime 1/2 tsk kanel 1 nypa socker salt svartpeppar. 2 tsk engelsk senap salt nymalen svartpeppar olivolja färsk koriander
Kanske det rinner engelskt blod i frus ådror, vem vet. 1 dl olivolja. 1 dl olivolja. Matlagningsikoner, matgurus, kökshjältar, köksgudar, kärt barn har många namn
olivolja. olivolja. 1 rågad tesked Engelsk senap, Coldmans. Ringla över rikligt med olivolja på grönsakerna och ställ in i ugnen på 180 grader i ca 15 min
Servera direkt med en sallad, kokta bönor eller broccoli eller på engelskt vis med kokta ärtor. Stek löken i egen stekpanna på medellåg värme i en blandning av smör och olivolja tills den blivit mjuk och glansig utan att ta för mycket färg